Policija spasila više od 100 ljudi iz sniježnih smetova

Aktivošću spasavanja je obuhvaćen i 31 strani državljanin od čega 28 državljana Albanije, dva Austrije i jedan Švajcarske
0 komentar(a)
policija, spasioci, snijeg, nevrijeme, Foto: Vesko Belojević
policija, spasioci, snijeg, nevrijeme, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.02.2012. 21:34h

Policija je iz sniježnih smetova izbavila više od 100 građana, a intenzivno se sprovode aktivnosti i na spasavanju putnika zavejanih u minibusu u mjestu Dobrilovine, saopštila je Uprava policije.Službenici policije cijelog dana ulažu nadljudske napore da na dijelu magistralnog puta Podgorica–Kolašin i Mojkovac–Pljevlja spasu i evakuišu građane koji su zavejani u sniježnim nanosima.„Do sada je u ovim aktivnostima iz sniježnih smetova izbavljeno više od 100 građana“, kaže se u saopštenju.Navodi se da su najintenzivnija aktivnost između tunela broj 9. i 10.

"Svi građani koji su sposobni da se samostalno kreću upućuju se ka tunelu broj 5, dok djecu stare i iznemogle osobe, ka ovom tunelu, evakuišu službenici Specijalne antiterorističke jedinice“. „Kod tunelu broj 5 se vrši prihvat građana u motorna vozila odakle se prevoze prema Policijskom kampu na Zlatici u Podgorici“, kaže se u saopštenju.Aktivošću spasavanja je obuhvaćen i 31 strani državljanin od čega 28 državljana Albanije, dva Austrije i jedan Švajcarske.

U Policijskom kampu na Zlatici je oformljena stanica za prihvat ljudstva

„Pretpostavlja se da je riječ o đačkoj ekskurziji“.U Policijskom kampu na Zlatici je oformljena stanica za prihvat ljudstva gdje se već nalazi ekipa iz Medicinskog centra Uprave policije. „Ovdje će evakuisanim građanima biti pripremljeni topli napitci, biće realizovan medicinski trijaž i eventualno upućivanje u medicinske ustanove. Za strane državljane, evakuisane u ovoj aktivnosti, biće obezbijedjen smještaj u jednom od podgoričkih hotela“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: