Policijo, reaguj ako si državna

Predsjednik sindikale organizacije Službe zaštite Vuksan Popović nije želio konkretno da odgovori na pitanje šta podrazumijeva “program za Dan opštine”, ali je kazao da ne garantuje da će performans proteći u skladu sa zakonom.
8 komentar(a)
Kolašin grad, Foto: Wikipedia Commons
Kolašin grad, Foto: Wikipedia Commons
Ažurirano: 25.08.2016. 19:06h

Policija bi trebalo da reaguje zbog najave nekoliko sindikalnih organizacija da pripremaju “poseban program” za predstojeću sjednicu kolašinske Skupštine, ocijenila je predsjednica Opštine Željka Vuksanović (SDP). Ona je kazala da bi Uprava policije trebalo da reaguje, ako je “zaista državni organ”.

“Sjednica će se, naravno, održati, onako kako je planirano i kako dolikuje proslavi Dana opštine”, rekla je ona juče “Vijestima”.

Skupština će biti održana 28. avgusta, a sjednici namjeravaju da prisustvuju članovi sindikalnih organizacija lokalne uprave, Službe zaštite i Centa za kulturu.

Predsjednik sindikale organizacije Službe zaštite Vuksan Popović nije želio konkretno da odgovori na pitanje šta podrazumijeva “program za Dan opštine”, ali je kazao da ne garantuje da će performans proteći u skladu sa zakonom.

“Jer Vusanovićeva je dosta toga do sada uradila mimo zakona”.

On tvrdi da je prostor da priča o tome dobio u nekoliko medija, a računa i da će se, kako je kazao, cijeli dan njegova izjava “vrtjeti” na TV Pink.

DPS je opozicija u Kolašinu.

Sindikalci su najavili da spremaju “poseban program kojim će se pokazati koliko su stranke na vlasti u Kolašinu ogrezle u bezakonje”.

Prije dva dana su pozvali predsjednika Filipa Vujanovića da ne dolazi na svečanost kako “ne bi bilo izložen neprijatnostima”.

Upozorili su i ostale zvanice da će sindikalci sve one koji dođu na svečanu sjednicu poistovjetiti sa Vuksanovićevom i “njenim koalicionim partnerima”.

Navode i kako predstavnici radnika “ne garantuju da će biti u prilici da kontrolišu svoje emocije”.

Petnaestak bivših i sadašnjih zaposlenih u Službi zaštite nedavno su zatražili od šefa parlamenta da im dozvoli prisustvo sjednici.

Oni su se pozvali na član 69 Poslovnika o radu.

Vuksanovićeva, međutim, kaže, da je malo vjerovatno da će biti udovoljeno njihovom zahtjevu:

“Član na koji su se pozvali ne odnosi se na svečane jednice i na toj sjednici će biti prisutni samo oni koji su pozvani. Imajući u vidu ko je tražio prisustvo i šta su sve do sada činili, najvjerovatnije njihovom zahtjevu neće biti udovoljeno”.

Dan Opštine prošle godine prošao je bez svečanosti, a održana je samo radna sjednica Skupštine.

Tada je radnike lokalne uprave, Centra za kulturu i Službe zaštite, koji su bili u štrajku, i odbornike vladajuće kolicije (DF-SNP-SDP) razdvajao policijski kordon.

DPS: Nemamo nikakve veze sa sindikalnim aktivnostima

Iz kolašinskog DPS-a juče su kazali da im nije poznato šta sindikalci spremaju.

Šef odborničkog kluba Đorđije Živković kazao je da se njegova stranka do sada nije miješala u sindikalne aktivnosti.

“Površno sam pročitao tekstove u novinama i to je sve što znam o namjerama sindikata.

DPS s tim nema, apsolutno, nikave veze.

Međutim, predstavnici sindikata imaju pravo da izraze svoj stav, a ja sam uvjeren da će koristiti metode koje se ne krše za zakonom”. I iz Grupe birača (GB) negirali su bilo kakvo učesće u aktivnostima sindikata.

Bonus video: