Poljak za 200 eura prodaje ulcinjske tablice na E-Bay-u

Regularne crnogorske registarske oznake pojavile se na poznatom sajtu za aukcijsku kupovinu i prodaju novih i korišćenih stvari
94 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2012. 21:16h

Poljak, koji živi u gradu Žari, a koji se nalazi na zapadu te države, na poznatom sajtu "E-Bay", za aukcijsku kupovinu i prodaju novih i korišćenih stvari, prodaje regularne registarske tablice “UL-AJ-125”.

Nepoznata osoba ponudila je tablice na prodaju 24. avgusta ove godine, a za njih traži 200 eura.

Na sajtu prodavac poručuje da kupci moraju da požure zato što je to posljednji par registarskih oznaka koje posjeduje.

Takođe, dodaje da su tablice u dobrom stanju, kao što se vidi i na fotografiji i da ako neko ima pitanja, može da mu se obrati prije kupovine.

“E-bay” kupci i prodavci putem Paypala uživaju potpunu zaštitu od eventualnih prevara, a ukoliko kupac ne primi od prodavca kupljenu stvar, Paypal vraća novac za plaćenu stvar i poštarinu

"Vijesti" su tragom te ponude kontaktirale ulcinjsku policiju: načelnik ispostave policije u Ulcinju Rudolf Elezović nije želio da komentariše taj slučaj, tražeći da se novinar obrati Timu za odnose sa javnošću Uprave policije.

"Vijesti" su, međutim, nezvanično saznale da vozilo, koje je registrovano na ove tablice, pripada H.M.R. iz Ulcinja i da su tablice regularne.

Takođe, ulcinjskoj policiji nije prijavljeno da su te tablice ukradene, tako da ne znaju kako su i da li su dospjele u Poljsku.

U Crnoj Gori ne postoji Paypal sistem, ali postoji mogućnost da se prevaziđe ta prepreka i da se kupi željena stvar

“E-Bay” pruža online uslugu aukcijske kupovine i prodaje. Osim originalne i glavne web stranice u SAD-u, “E-Bay” je osnovao svoje stranice u mnogim drugim zemljama kao što su: Australija, Austrija, Belgija, Kanada, Kina, Francuska, Njemačka, Indija, Italija, Poljska, Velika Britanija...

“E-bay” je razvio efikasnu online podršku i svoje korisnike upućuje na učlanjenje u svoj Paypal sistem koji predstavlja najsigurniji i najbrži način plaćanja širom svijeta.

“E-bay” kupci i prodavci putem Paypala uživaju potpunu zaštitu od eventualnih prevara, a ukoliko kupac ne primi od prodavca kupljenu stvar, Paypal vraća novac za plaćenu stvar i poštarinu.

Paypal, međutim nije u potpunosti iskoristiv zbog toga što ne omogućava naplatu i prodaju u mnogo zemalja, među kojim je i Crna Gora.

Konkretno u Crnoj Gori ne postoji Paypal sistem, ali postoji mogućnost da se prevaziđe ta prepreka i da se kupi željena stvar.

Ovaj problem se premošćuje tako što se napravi virtuelna kartica (Entropay). Na taj način se pravi Paypal acont, koji omogućava da se kupi željena stvar. Adresa vlasnika te virtuelne kartice je u zemlji koja podržava Paypal sistem.

Sve što je potrebno u tom slučaju je da se E-Bay-u da prava adresa a ne lažna koja se koristi za virtuelnu karticu, da bi željena stvar koja se kupi došla na pravo mjesto.

Bonus video: