Pomoć Albaniji: Medicinska sredstva i ljekovi vrijedni više od 45.000 eura

Ministarstvo zdravlja organizovalo akciju prikupljanja pomoći
2421 pregleda 3 komentar(a)
Danas na graničnom prelazu, Foto: Ministarstvo zdravlja
Danas na graničnom prelazu, Foto: Ministarstvo zdravlja
Ažurirano: 23.12.2019. 12:32h

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ispratio je sa ambasadorom Albanije u Crnoj Gori, Ridijem Kurtezijem, konvoj pomoći - medicinska sredstva i ljekove - Vladi Albanije, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

"Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio naše susjede u Albaniji, u šta sam se i lično uvjerio nakon posjete toj zemlji samo dan nakon tog strašnog događaja, ponudili smo našim prijateljima kao država, svu potrebnu pomoć. Bili smo sa njima u stalnoj komunikaciji i na osnovu njihovih iskazanih potreba i djelovali", naveo je Hrapović.

Hrapović i Kurtezi
Hrapović i Kurtezi(Foto: Ministarstvo zdravlja)

Dodao je da je posredstvom diplomatskih kanala od resornog ministarstva zdravlja Albanije dostavljena molba za pomoć u obezbjeđivanju određenih medicinskih sredstava i opreme. "Ministarstvo zdravlja organizovalo je akciju prikupljanja i danas smo ovdje, na graničnom prelazu Božaj da, zajedno sa ambasadorom Albanije u našoj zemlji, ispratimo tražena medicinska sredstva, opremu, ljekove", kazao je ministar zdravlja.

Hrapović je kazao da su distributeri medicinskih sredstava, opreme i ljekova pokazali spremnost da pomognu.

"Naglašavam da se osim državnog Montefarma, akciji odazvalo i više privatnih kompanija, na cemu im država iskazuje zahvalnost. To su: Farmont DOO, Glosarij DOO, Osmi red - D DOO, Monte D DOO, Anik-Atik DOO, BusinessMontenegro AD, Nativa DOO, Medica DOO, Inel Medica DOO, Danlab DOO. Naravno, ovdje se naša pomoć neće završiti i kao država ćemo i dalje djelovati na način da pomognemo u saniranju posljedica zemljotresa. Vrijednost donacije je 45,233.40 eura", istakao je Hrapović.

Kurtezi je, kako je saopšteno, zahvalio Ministarstvu zdravlja i Hrapoviću na brzoj reakciji i obezbijeđenoj pomoći. Takođe je, dodaju iz ministarstva, zahvalio predsjedniku Milu Đukanoviću, premijeru Dušku Markoviću i Skupštine Ivanu Brajoviću, kao i svim građanima naše zemlje na iskazanoj solidarnosti.

Bonus video: