Pomoćnica direktora bila višak?

Nekolicina nastavnika te škole „Vijestima“ su nezvanično kazali da je prethodna pomoćnica direktora proglašena tehnološkim viškom nekoliko mjeseci pred penziju i da je za to dobila otremninu,a da je odmah postavljena je nova
3944 pregleda 1 komentar(a)
Osnovna škola u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Osnovna škola u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Ažurirano: 02.11.2019. 10:50h

Prethodna pomoćnica direktora u kolašinskoj OŠ „Risto Manojlović“ nije proglašena „tehnološkim viškom“ dok joj je trajao mandat, tvrde u Ministarstvu prosvjete. Iz tog ministarstva kažu da se to dogodilo nakon prestanka mandata, jer „nije imala časova kojima bi se vratila u nastavu“.

Kolašinska škola, prema broju učenika, ne ispunjava uslove da bi radno mjesto pomoćnika direktora bilo sistematizovano. Iz Ministarstva su tada odgovorili da škola ima 540 učenika, a normativ za sistematizovanje mjesta pomoćnika direktora škole je preko 600 učenika, ali da je njegovo radno mjesto sistematizovano onda kada je škola imala preko 600 đaka.

Nekolicina nastavnika te škole „Vijestima“ su nezvanično kazali da je prethodna pomoćnica direktora proglašena tehnološkim viškom nekoliko mjeseci pred penziju i da je za to dobila otremninu,a da je odmah postavljena je nova.

„Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da to radno mjesto nije neophodno. Međutim, nelogično je da, samo nekoliko mjeseci do penzije jedna pomoćnića dobija otpremninu jer je višak, a ispostavlja se da će to radno mjesto i dalje postojati“, rekao je jedan od nastavnika te škole.

Iz Ministarstva navode da je “moguće da je došlo do neke zabune”.

“Prethodnoj pomoćnici je istekao mandat, a proglašena je tehnološkim viškom jer nije imala časova kojima bi se vratila u nastavu, nakon pozicije pomoćnika. Dakle, „tehnološki višak“ se ne odnosi na mjesto pomoćnika, već na nastavu“, piše u odgovorima “Vijestima” iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su ranije kazali da je „za školu od 540 đaka pomoćnik značajna podrška u organizaciji“.

Bonus video: