Poništen konkurs za izbor dekana Mašinskog fakulteta

Na konkurs koji je objavljen 11. septembra prošle godine kandidati za dekana bili su Igor Vušanović, Darko Bajić i Zdravko Krivokapić
98 pregleda 2 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore (novina)
Univerzitet Crne Gore (novina)
Ažurirano: 15.02.2016. 19:27h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) jednoglasno je na današnjoj sjednici odlučio da poništi konkurs za izbor dekana Mašinskog fakulteta, koji je objavljen u septembru prošle godine.

“Pokreće se novi postupak za izbor dekana Mašinskog fakulteta UCG i utvrđuju rokovi za izborne radnje. Po ubrzanom postupku želimo da dobijemo dekana i konačno izađemo iz v.d. stanja na Mašinskom fakultetu”, kazao je predsjednik Upravnog odbora, Duško Bjelica.

Na konkurs koji je objavljen 11. septembra prošle godine kandidati za dekana bili su Igor Vušanović, Darko Bajić i Zdravko Krivokapić.

Kako se navodi u Odluci Upravnog odbora, odbor je od Vijeća Mašinskog fakulteta obaviješten da Vijeće na sjednici koja je održana 02. februara nije utvrdilo konačno listu.

“Od prisutnih 28 članova Vijeća za konačnu listu na kojoj su se nalazili Bajić i Krivokapić glasalo je osam članova Vijeća, njih 15 je bilo protiv, dva člana su bila uzdržana, a tri se nijesu izjasnila”, kaže se u odluci.

Statutom UCG-a propisano je da Vijeće fakulteta predlaže Upravnom odboru izbor i razrješenje dekana i da dekana bira i razrješava Upravni odbor na predlog Vijeća organizacione jedinice.

“Neophodan uslov da Upravni odbor može vršiti izbor dekana je postojanje predloga Vijeća fakulteta. Kako taj uslov nije ispunjen, odlučeno je da se označeni konkurs poniši i raspiše novi”, navodi se u Odluci.

Bonus video: