Ponovljen još jedan tender Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice

Tender za projekat obnove mosta vrijedan je 25.000 eura
66 pregleda 4 komentar(a)
Cetinjska raskrsnica, Foto: Arhiva Vijesti
Cetinjska raskrsnica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.09.2016. 18:16h

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice obustavila je ponovni javni poziv za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije mosta na trasi Ulice Vojisavljevića, jer nije dostavljena nijedna ponuda.

I prethodni tender, koji je bio raspisan u junu, je obustavljen iz istog razloga.

Oba tendera su imala procijenjenu vrijednost od po 25.000 eura.

Planirana rekonstrukcija predviđa proširenje i ojačanje postojećeg mosta na Morači - na ukrštanju Cetinjskog i Nikšićkog puta, koje bi proisteklo iz proširenja gradskih saobraćajnica na četiri trake. Rekonstrukcijom mosta, odnosno, njegovim planiranim proširenjem, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, povećava se bezbjednost saobraćaja, a stvaraju se i uslovi za kvalitetniji javni prevoz putnika.

Postojeći most je građen u periodu od 1977. godine do 1979.godine.

U Projektnom zadatku se navodi da je prema smjernicama Prostorno-urbanističkog plana Glavnog grada do 2025.godine potrebno uraditi tehničku dokumentaciju koja se odnosi na proširenje postojećeg mosta na Morači u Ulici Vojislavljevića, kao i izgradnju novog, paralelno sa postojećim mostom, na ukrštanju Cetinjskog i Nikšićkog puta.

Projektnim zadatkom je predviđena i rekonstrukcija postojeće saobraćajnice Podgorica - Tuzi i dijela puta Podgorica - Nikšić, odnosno, pretvaranje dijela puta u bulevar sa četiri trake.

Bonus video: