Popadić Aboviću: Nemojte nam dijeliti redakciju i nemojte diktirati šta da objavljujemo, a šta ne

"Čim smo dobili predlog Ugovora Opštine i Porto Montenegra kompletan tekst smo postavili na našem sajtu. Postavili smo i pitanje da li su građani za potpisivanje tog ugovora. I dobili ubjedljiv odrečan odgovor"
174 pregleda 4 komentar(a)
SO Tivat, Foto: Siniša Luković
SO Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.01.2018. 09:48h

Direktor Radio Tivta Dragan Popadić odacio je optužbe Tivatske akcije (TA) da je taj lokalni javni servis u aktuelnoj aferi oko kontroverznog opraštanja 5,6 miliona eura duga Porto Montenegra Opštini Tivat na ime komunalija, namjerno pokušao da skrene pažnju sa štete koju trpi grad zbog ponašanja svojih DPS čelnika.

Član Glavnog odbora TA i odbornik u lokalnom parlamentu Miomir Abović je Popadića pozvao da radi profesionalno i sa "mnogo više hrabrosti kad su u pitanju krucijalne teme vezane za naš grad" i da "bude pravi direktor lokalnog javnog servisa, a ne prikriveni vojnik i skriveni adut OO DPS-a Tivat" .

"Nemojte nam dijeliti redakciju jer se borim da budemo složni, i nemojte diktirati šta da objavljujemo, a šta ne", odgovorio je Popadić danas TA i Aboviću istakavši da je Radio Tivat i u programu i na sajtu "opširno izvestio o pres konferenciji rukovodstva opštine na kojoj je prvi put nagoviještena priča o komunalijama i o 5,6 miliona eura."

Zbog te afere inače, Specijalno državno tužilaštvo je u međuvremenu formiralo predmet i započelo izviđaj.

"Čim smo dobili predlog Ugovora Opštine i Porto Montenegra kompletan tekst smo postavili na našem sajtu. Postavili smo i pitanje da li su građani za potpisivanje tog ugovora. I dobili ubjedljiv odrečan odgovor. Direktno smo prenosili sjednicu lokalne Skupštine na kojoj se o ovoj tački raspravljalo više sati. Sa sjednice pripremili smo Skupštinsku hroniku u programu i opširan tekst na sajtu. Preuzeli smo tekst kolege Siniše Lukovića. Uputili smo i zvanično pitanje o ovom slučaju SDT i još čekamo odgovor. I ja lično sam napisao komentar u kome predlažem da se Ugovor ne potpiše i da SO Tivat poništi svoju prethodnu odluku. Slučaj ćemo i dalje pratiti sa velikom pažnjom. Jer su velike pare u pitanju. Pare poreskih obveznika. Tek je počelo", naveo je Popadić u svom odgovoru TA.

Direktor Radio Tivta je istakao da je "to je uloga javnog servisa, a ne da bude u službi vlasti ili opozicije, da igra kako vjetrovi duvaju."

Saopštio je i da on lično i Radio Tivat nisu na društvenim mrežama, ali su mu "javili da ste gospodine Aboviću, napisali da ću platiti kad-tad."

"Neko drugi bi se osjetio ugroženim i prijavio to policiji. Meni nije ni na pamet bilo. Iz dva razloga. Prvo, nisam strašljiv i drugo, ne smatram vas lošim čovjekom koji želi zlo drugome. Pretpostavljam da ste to napisali bez mnogo razmišljanja, uz višak emocija", poručio je Popadić odborniku TA.

Direktor Radio Tivta je naveo da osim u SKJ, nikad nije bio član nijedne političke partije i da ne namjerava da to postane, već da se bavi novinarstvom "ne služeći ni vlasti ni opoziciji-samo građanima Tivta."

"Moj omiljeni Šekspir kaze: Težeć boljem često pokvarimo dobro. Ako stvarno imate dobru namjeru, pomozite nam da budemo još bolji. Ali nemojte kvariti dobro i skidati nas sa vrhova koje smo već dosegli", poručio je Popadić.

Bonus video: