Poplavljena vila Veselina Barovića

Usljed nevremena, stradao luksuzni ljetnjikovac podgoričkog biznismena, šteta procijenjena na 50.000 eura
848 pregleda 37 komentar(a)
vila Veselina Barovića Perazića do, Foto: Arhiva "Vijesti"
vila Veselina Barovića Perazića do, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.02.2013. 20:31h

Podgorički biznismen Veselin Barović podnio je zahtjev Opštini Budva za procjenu štete, nakon što je prije mjesec i po u olujnom nevremenu bujični potok uništio kompletno prizemlje njegove luksuzne vile u Perazića dolu.

Prema saznanjima "Vijesti", voda je prodrla u jednu od dvije kuće u vlasništvu Barovića, noseći sa sobom otpad i materijal sa okolnih gradilišta, te zatrpala prizemlje u kojem se nalaze dnevna soba i kuhinja sa trpezarijom, uništivši kompletan namještaj i aparate.

Između dvije Barovićeve kuće postoji potok, ali je usljed nevremena i velikih padavina, te materijala i šuta sa okolnih gradilišta, došlo do začepljenja korita, pa je potok "izašao" iz njega, nakon čega je voda prodrla u Barovićevu vilu.

Sličnu sudbinu doživio je i nedovršeni restoran hotela "As" na drugom kraju uvale, gdje je drugi bujični potok, usljed zatrpavanja korita, promijenio smjer i poplavio građevinu.

Barović je zatražio od Opštine da se reguliše korito potoka, kako ponovo ne bi došlo do plavljenja njegove vile.

Sekretarijat za gradsku infrastrukturu, kako je "Vijestima" rečeno, formirao je stručnu komisiju koja zajedno sa inspekcijskim službama i dalje radi na tom slučaju.

Prema prvim procjenama, šteta na Barovićevoj vili iznosi 50.000 eura.

Kako su kazali u Opštini, podgorički biznismen nije tražio nadoknadu štete, već samo da se trajno reguliše korito potoka i spriječe dalje eventualne neželjene posljedice usljed nevremena.

Ljetnjikovac podgoričkog biznismena, smješten na samoj plaži, u jednoj od nekada najljepših uvala na Jadranu, autentičan je, a Barović je prilikom renoviranja koristio isključivo prirodne materijale, prije svega, kamen i drvo.

Za razliku od drugih graditelja u Budvi, Barović se zadovoljio da kuće ostanu iste spratnosti, odnosno imaju svega prizemlje i sprat, što je rijetkost u metropoli turizma, gdje kuće "vrtoglavo rastu u nebo".

Barović je prije dvije decenije kupio kuću tadašnjeg dekana beogradskog Pravnog fakulteta Pavla Dimitrijevića, odlučivši da od nje napravi ljetnjikovac.

Nakon godinu, podgorički biznismen je trgovao i susjednu kuću poznatog jugoslovenskog filmskog i TV glumca Dragutina – Gute Dobričanina, koji je stekao slavu u kultnoj seriji "Pozorište u kući".

Osim vile u Perazića dolu, Barović u vlasništvu ima i vilu “Manojlović” na Slovenskoj plaži.

Bonus video: