Popović dobitnik Povelje "Ivan Crnojević"

Povelju "Ivan Crnojević" od 2006. godine dobili su akademik dr Dušan J. Martinović, dr Novak Jovanović, slikar i karikaturista Luka Lagator, esejista i publicista Pavle Đonović, slikar Miodrag – Dado Đurić, reditelj Branislav Mićunović, umjetnik Dimitrije Popović, Fudbalski klub "Lovćen", Rastislav Vrbenski, Dejan Savićević i publicista Marko Špadijer
180 pregleda 5 komentar(a)
Povelja Ivan Crnojević, Foto: Cetinje.me
Povelja Ivan Crnojević, Foto: Cetinje.me
Ažurirano: 22.12.2017. 09:19h

Književnik Milorad Popović, ovogodišnji je dobitnik Povelje "Ivan Crnojević" koju dodjeljuje gradonačelnik Prijestonice za izuzetan doprinos razvoju i promociji grada u različitim oblastima. Povelja će Popoviću biti uručena na svečanosti povodom Dana osnivanja Prijestonice Cetinje – 4. januara.

Milorad Popović je dobitnik Njegoševe nagrade za književnost za 2017. godinu, za roman "Čovjek bez lica".

"I ove godine, u svijetlu obilježavanja 4. januara, biće dodijeljeno i priznanje grada i to Službi zaštite i spašavanja, čiji su se pripadnici, više od dva mjeseca u ekstremnim uslovima, danonoćno borili sa velikim brojem požara koji su bili aktivni na teritoriji prijestonice", saopšteno je iz Prijestonice.

Povelju "Ivan Crnojević" od 2006. godine, od kada je ustanovljeno priznanje, dobili su akademik dr Dušan J. Martinović, dr Novak Jovanović, slikar i karikaturista Luka Lagator, esejista i publicista Pavle Đonović, slikar Miodrag – Dado Đurić, reditelj Branislav Mićunović, umjetnik Dimitrije Popović, Fudbalski klub "Lovćen", Rastislav Vrbenski, Dejan Savićević i publicista Marko Špadijer.

Bonus video: