Popović: Kvrgava izjava Petra Ivanovića

“Prvo, ja sam bio u ulozi ministra nepune dvije nedjelje, pa samo neupućeni mogu vjerovati u te izjave. Drugo, ja sam u tom periodu potpisao odluku o zabrani uvoza i izvoza vezanog za ovu bolest, što se lako može provjeriti u Ministarstvu”
87 pregleda 8 komentar(a)
Milenko Popović, Foto: Filip Roganović
Milenko Popović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.08.2016. 16:33h

Bivši ministar poljoprivrede Milenko Popović je okarakterisao “dosta kvrgavom” izjavu potpredsjednika Vlade Petra Ivanovića da su opozicioni ministri poljoprivrede odgovorni za neblagovremeno reagovanje na pojavu bolesti kvrgave kože kod goveda.

“Prvo, ja sam bio u ulozi ministra nepune dvije nedjelje, pa samo neupućeni mogu vjerovati u te izjave. Drugo, ja sam u tom periodu potpisao odluku o zabrani uvoza i izvoza vezanog za ovu bolest, što se lako može provjeriti u Ministarstvu”, rekao je Popović.

Na pitanje “Vijesti” ko je odgovoran za reakciju na pojavu ove bolesti, Popović je istakao da je to krenulo mnogo prije njega, da su on i sadašnji ministar Budimir Mugoša najmanje odgovorni, te da odgovoran može biti samo ministar koji je bio prije njega, odnosno Petar Ivanović.

“Ali znate, to je uigrana aktivnost Ivanovića, on voli da neosnovano uvuče nekoga u raspravu”, zaključio je Popović.

Ivanović je na današnjem presu, između ostalog, rekao da on od 19. maja nije na čelu Ministarstva, da se bolest kvrgave kože u Crnoj Gori pojavila 21. jula, te da zato mogu biti odgovorni jedino opozicioni ministri Milenko Popović i Budimir Mugoša.

Bonus video: