Popovići traže Ričardovu glavu: Pozvaće tužilaštvo ako ne dobiju plažu

Postupak vrednovanja ponuda završen je za sve ostale budvanske plaže
64 pregleda 8 komentar(a)
Ričardova glava, Foto: Vuk Lajović
Ričardova glava, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.02.2016. 18:15h

Preduzeće “Morsko dobro” još nije odlučilo kome će u trogodišnji zakon dati Ričardovu glavu, jednu od najatraktivnijih plaža u Budvi.

Budvanska porodica Popović, koja je ponudila najviše novca za zakup, podnijela je juče prigovor Upravnom odboru “Morskog dobra”, najavivši i krivične prijave, jer odluka nije donesena ni 20 dana nakon otvaranja ponuda.

Komisija za vrednovanje završila je postupak za sve ostale budvanske plaže, a brojni zakupci su juče i prekjuče zaključivali ugovore.

Ričarodova glava, međutim, još je sporna, uprkos tome što je Đorđe Popović za trogodišnji zakup ponudio 55.250 eura, čak 35.000 više od dosadašnjeg zakupca - podgoričkog biznismena Branka-Banja Vujoševića.

“Pošto su svi pobjednici na tenderu dobili odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, osim u našem slučaju, molimo vas da u najkraćem roku dostavite odluku i za Ričarodovu glavu“, piše u prigovoru porodice Popović.

Oni su ostavili rok komisiji Morskog dobra da se oglasi do kraja radnog vremena u ponedjeljak, najavivši da će, u suprotnom, podnijeti krivične prijave.

“Ukoliko do tada ne dobijemo odluku da smo najpovoljniji ponuđači, mi ćemo podnijete krivične prijave za zloupotrebe službenog položaja protiv direktora, članova komsije za vrednovanje, kao i navodne službenice koja je napravila grešku, kao i svih onih koji su učestvovali u tom poslu. Mi vjerujemo u zakone ove države i zato ćemo upravo svim onim zakonom dozvoljenim sredstvima tražiti da se u našem slučaju ispoštuje pravda“.

Iz “Morskog dobra“ juče „Vijestima“ nijesu odgovorili na pitanje šta je sporno u slučaju tendera za zakup djela Ričarodove glave.

Već desetak dana “Morsko dobro” potresa skandal, nakon što je, navodno, greškom službenice, objavljen “neispravan“ javni poziv za zakup 84 budvanska kupališta. Po priznanju čelnih ljudi, potkrala se omaška u dijelu poreskog uvjerenja koje je traženo. Nakon što je Upravni odbor naložio da se, uprkos tome i stavu menadžmenta, nastavi vrednovanje ponuda, uslijedila je ostavka direktora Mihaila Đurovića, a potom i predsjednika Komisije.

Bonus video: