Pored dvorane, studenti na livadi

Prema riječima Miloša Pavićevića, martovske kiše su oštetile oluk na dvorani zbog čega je stradao dio parketa
177 pregleda 6 komentar(a)
Sportska dvorana Univrziteta Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Sportska dvorana Univrziteta Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.04.2016. 20:10h

Iako je Sportska dvorana Univerziteta otvorena 17. novembra, studenti još nijesu imali tu priliku da je koriste.

Prema riječima v.d. izvršnog direktora Centra Miloša Pavićevića uzrok tome je sanacija oštećenja na Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru koja treba da počne za desetak dana. Usljed vremenskih nepogoda početkom marta oštećen je oluk, te je došlo do izlivanja vode po parketu dvorane .

„Nadam se, kao i ostali studenti, da će radovi biti gotovi do kraja mjeseca“, kazao je Pavićević.

Pavićević dodaje da je, nakon završetka svih tehničkih procedura koje je trebalo da budu sprovedene, došlo do manjih oštećenja u unutrašnjosti objekta.

„Vjerujem da će sve biti sanirano u najkraćem roku od strane Direkcije javnih radova i izvođača radova“, istakao je Pavićević.

Još uvjek nije jasno da li će se studentima naplaćivati korišćenje sale, ili će biti potpuno besplatna. Ne zna se pod kojim uslovima bi i građanima mogla biti dostupna Univerzitetska dvorana.

Izgradnja dvorane koštala je tri i po miliona eura. Kamen temeljac 28. oktobra 2013. godine, postavili su tadašnji ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović i bivši rektor UCG Predrag Miranović.

Površina Sportske dvorane je 3.000 kvadrata, kapaciteta 800 mjesta, a opremljena je i konferencijskim salama.

Pavićević vršilac dužnosti do izbora izvršnog direktora

Odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore 30. marta je za vršioca dužnosti izvršnog direktora Centra imenovan trenutni predsjednik Studentskog parlamenta Miloš Pavićević . On će ovu funkciju obavljati do imenovanja izvršnog direktora koji treba da bude izabran nakon sprovedenog konkursa.

„Mandat koji sam dobio od najvišeg tijela Univerziteta Crne Gore doživljavam kao priznanje za moj dosadašnji rad u krovnoj organizaciji studenata Univerziteta, ali i veliki zadatak koji treba da obavljam na osnovu zakonskih propisa i Statuta Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra, koji je nakon usvajanja od strane Upravnog odbora Univerziteta, dobio i saglasnost Vlade Crne Gore, kao osnivača državnog univerziteta“, rekao je Pavićević .

Ovim objektom će, prema riječima Pavićevića, upravljati Univerzitet, a prioritetni korisnici će prema njegovom Statutu biti studenti.

Bonus video: