Porodica Medved iz Tivta tvrdi da im zemlja nije plaćena

Samo što su se juče radnici “Akoropolisa” pojavili na terenu i krenuli da obilježavaju trasu saobraćajnica koje se ulivaju u novi kružni tok, protest je započela porodica Medved čija je kuća i zemlja u neposrednoj blizini nove raskrnice
7785 pregleda 4 komentar(a)
Juče na gradilištu na Seljanovu, Foto: Siniša Luković
Juče na gradilištu na Seljanovu, Foto: Siniša Luković

Radnici i mehanizacija kompanije „Akropolis“ iz Nikšića počeli su juče pripremne radove na izgradnji kružnog toka na raskrnici Jadranske magistrale sa ulicama Blaža Jovanovića i Beogradskom u tivatskom naselju Seljanovo.

Riječ je o trećem od tri kružna toka koje Opština Tivat gradi na trasi budućeg bulevara kroz grad, a koji će se u u dužini od 4,4 kilometra pružati od aerodroma na jugu do Bokeške ulice na Seljanovu na sjeveru.

“Vrijednost ugovorenih radova sa “Akropolisom” za izgradnju kružnog toka na Seljanovu je 294.000 eura. Rok za završetak radova je 65 dana“, saopšteno je iz Direkcije za investicije Opštine Tivat.

Iz lokalne uprave ranije su najavili da će zbog izvođenja ovih radova od juče do 10. maja za saobraćaj svih vozila biti zatvorena Ulica Blaža Jovanovića na potezu od upravne zgrade kompanije “Adriatic Marinas” do Jadranske magistrale.

Samo što su se juče radnici “Akoropolisa” pojavili na terenu i krenuli da obilježavaju trasu saobraćajnica koje se ulivaju u novi kružni tok, protest je započela porodica Medved čija je kuća i zemlja u neposrednoj blizini nove raskrnice. Oni tvrde da im Opština nije isplatila zemlju koju im namjerava oduzeti radi izgradnje kružnog toka, kao i da su već oštećeni jer im lokalna uprava Tivta navodno duguje novac još od 1988. godine za dio imovine na Seljanovu koji ima je tada uziman za izgradnju trotoara.

Istakli su da gradonačelnik Siniša Kusovac (DPS) kod koga su išli prije dva dana, uopšte nije pokazao razumijevanje za njihove probleme i zahtjeve, te da insistiraju da prije nego što radnici počnu da kopaju, na lice mjesta na Seljanovu izađu geometri i utvrde koliko se još privatne zemlje familije Medved nalazi na trasi za radove. Oni su naglasili da će se svim sredstvima boriti da zaštite svoju privatnu imovinu, a zbog protesta na gradilištu intervenisala je i policija.

Kusovac i njegovi saradnici ranije su tvrdili da je za gradnju kružnog toka sve poodavno spremno, uključujući i eksproprijaciju privatne imovine.

Bonus video: