Portal Vijesti napunio šest godina!

Vijest o trogodišnjoj Seleni Mandić, koja je počela bitku sa teškim oblikom malignog kancera, je ujedinila Crnu Goru i portal Vijesti u to ime poziva sve koji mogu da pomognu da to i učine
92 pregleda 12 komentar(a)
portal, Foto: Filip Roganović
portal, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.01.2017. 11:29h

Portal “Vijesti” slavi šesti rođendan! Mukotrpan rad dvadesetak ljudi koji su u tom periodu prošli kroz redakciju portala, ali i velika pomoć i saradnja sa štampanim izdanjem i televizijom je omogućila da za razliku od 27. januara 2011. kada je sve počelo, sada pričamo o tome da je medijska scena nezamisliva bez razvijenih informativnih sajtova, koje po svim parametrima u Crnoj Gori predvodi portal "Vijesti".

Za ovih 6 godina je na portalu objavljeno skoro 300 hiljada informacija, višestruko su obarani rekordi i dinamika rasta je impresivna. Samo u posljednjih mjesec dana je otvoreno preko 25 miliona stranica na internet pretraživačima, ostvareno je skoro pet miliona posjeta od strane preko milion jedinstvenih korisnika. Brojke sa aplikacije su još impresivnije: 6.7 miliona posjeta i 32.6 miliona pregledanih strana.

Od lansiranja nove aplikacije u oktobru 2014. čitaoci su pregledali 465 miliona strana i ostvarili preko 90 miliona posjeta. Što se tiče pretraživača, ostvareno je za ovih šest godina skoro 200 miliona posjeta, otvoreno je 1.1 milijardi stranica i sajt je posjetilo 30 miliona jedinstvenih korisnika. Oni su se u prosjeku zadržavali po čak 15 minuta.

Podaci sajta similarweb.com pokazuju da je portal Vijesti čitaniji od svih ostalih informativnih portala u Crnoj Gori zbirno.

Čitaoci i njihov sadržaj su veliki dio portala, pa je mnogo priča napisano na osnovu informacija koje su nam poslali građani, dok se mnogi trude i da doprinesu putem komentarisanja tekstova. Za šest godina, postavljeno je 2.6 miliona komentara.

Na kraju krajeva, portal i jeste tu gdje je zahvaljujući vjernim čitaocima koji svakodnevno ukazuju povjerenje i na tome im se opet neizmjerno zahvaljujemo. Za godinu u kojoj Vijesti slave 20 godina postojanja smo spremili niz promjena za koje se nadamo da će poboljšati čitalačko iskustvo.

Posebnu zahvalnost portal duguje svom prvom uredniku Branu Mandiću, čijoj kćerki predstoji duga i teška borba za ozdravljenje u SAD.

Vijest o trogodišnjoj Seleni Mandić, koja je počela bitku sa teškim oblikom malignog kancera, je ujedinila Crnu Goru i portal Vijesti u to ime poziva sve koji mogu da pomognu da to i učine.

Novčana sredstva za podršku Seleninom liječenju možete uplatiti na žiro-račun:

565-0100100035876-65 (Aida Ramusović, Lovćen banka AD Podgorica)

Ili pošaljite SMS sadržaja 3 na broj: 14543.

Potrebne podatke za uplatu iz inostranstva možete naći ovdje.

Ili uplatu možete izvršiti preko GoFundMe sevisa:

https://www.gofundme.com/help-selena-beat-neuroblastoma

Bonus video: