Poslanici nijesu iznad zakona

Nakon Ivanovića, odbor će se baviti i Đurovićevim predmetom. On je član Savjeta RTCG, gdje je, smatra ASK, takođe prekršio Zakon o sprečavaju sukoba intersa
0 komentar(a)
Goran Đurović, Foto: Savo Prelević
Goran Đurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2017. 07:18h

Član Savjeta RTCG Goran Đurović zatražio je od skupštinskog Administrativnog odbora da preispita započeti postupak razrješenja Darka Ivanovića sa funkcije člana Savjeta Agencije za elektronske medije. Đurović je poručio da će odbor, ako nastavi postupak, prekršiti Zakon o elektronskim medijima koji predviđa u kojim slučajevima se razrješavaju članovi Savjeta AEM.

Ivanović u utorak treba da se pred odborom, na čijem je čelu Luiđ Škrelj (DPS), izjasni o odluci Agencije za sprečavanje korupcije da krši zakon, jer navodno nije napustio funkciju u privrednom društvu “Agencija medija N - Gage“.

Ivanović je kazao da nije u konfliktu interesa, da je funkciju na vrijeme napustio, ali da to nije na vrijeme promijenjeno u Centralnom registru Prvirednog suda (CRPS), za šta, tvrdi, ima dokaz. “Zakon o elektronskim medjima, koji jedino može da primijeni Administrativni odbor u postupku razrješenja, ne predviđa da član Savjeta AEM može biti razriješen zbog kršenja članova 11 i 13 Zakona o sprečavanju korupcije koji se odnose na ograničenja u vršenju javne funkcije. Sa druge strane Zakon o sprečavanju korupcije ne sadrži normu kojom se stavlja iznad drugih propisa”, poručio je Đurović.

On navodi da svjesnim kršenjem propisa poslanici, umjesto da budu primjer građanima, pokazuju da su iznad zakona i da im je jedini interes zadovoljenje potreba njihove partije.

Nakon Ivanovića, odbor će se baviti i Đurovićevim predmetom. On je član Savjeta RTCG, gdje je, smatra ASK, takođe prekršio Zakon o sprečavaju sukoba intersa.

Bonus video: