Poslije stanova, UCG prodaje i zemljište kod Delte

Od zemljišta u Univerzitetskom centru, državni Univerzitet namjerava da zaradi nepunih 1,6 miliona
2502 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Rektorata, Foto: UCG
Zgrada Rektorata, Foto: UCG
Ažurirano: 22.12.2018. 21:27h

Univerzitet Crne Gore uskoro će staviti na prodaju gotovo 5.000 metara kvadratnih zemljišta u glavnom gradu, od čega namjerava da zaradi nepunih 1,6 miliona eura.

Vlada je na posljednjoj sjednici dala saglasnost za namjeru državnog Univerziteta.

Institucija na čijem je čelu rektor Danilo Nikolić na prodaju namjerava da stavi osam parcela koje su dio Univerzitetskog centra, dijela koji se nalazi u neposrednoj blizini „Delta sitija“.

U Informaciji koja se u četvrtak našla na Vladi precizira se da će se metar kvadratni ovog zemljišta nuditi po cijeni od 361 euro.

361 euro po metru kvadratnom Univerzitet Crne Gore namjerava da proda zemljište u Univerzitetskom centru, u blizini Delta sitija. Na prodaju će se naći osam parcela ukupne površine 4.396 metara kvadratnih

„U Odluci Upravnog odbora je navedeno da bi sredstva dobijena od prodaje imovine bila prihod budžeta Univerziteta, sa namjenom i potrebe Razvojnog fonda UCG i Stambenog fonda UCG, u skladu sa Strategijim rješavanja stambenih potreba dodjelom novčanih sredstava na Univerzitetu“, dodaje se u Informaciji.

U Informaciji o realizaciji plana za kratkoročno rješavanje stambenih potreba na UCG predložena su dva modela, odnosno načina za obezbjeđenje sredstava, od kojih je jedan prodaja zemljišta, a drugi prodaja stanova u njihovom vlasništvu.

„Vijesti“ su ranije objavile da je UCG inicirao prodaju 16 stanova u istom dijelu Podgorice, od kojih je namjeravao da zaradi skoro 1,3 miliona eura.

U međuvremenu je UCG uputila novi javni poziv za prodaju preostalih stanova, koji se prodaju za 1.010 eura po metru kvadratnom. Preostali stanovi su veličine od 74 do 78 metara kvadratnih a rok za prodaju je 11. januar.

Zakonom o državnoj imovini propisano je da o raspolaganju i upravljanju imovinskim pravima javnih služni odlučuje nadležni organ javne službe u skladu sa zakonom ili aktom o osnivanju, po prethodno pribavljenoj saglasnosti Vlade, odnosno nadležnog organa opštine

Bonus video: