Posmatranje ptica: Konkurs za obuku turističkih vodiča

“CZIP... želi da obuči četiri turistička vodiča koji će moći da vode turiste na Ulcinjskoj solani. Obuka bi počela sredinom septembra i trajala bi pola godine”
71 pregleda 0 komentar(a)
posmatranje ptica, Foto: Shutterstock
posmatranje ptica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.08.2013. 19:00h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) objavio je konkurs za obuku turističkih vodiča, koji će se isključivo baviti vođenjem turista koji žele posmatrati ptice.

Iz te nevladine organizacije saopšteno je da za pojedina staništa, kakva su Ulcinjska solana, Buljarica, Skadarsko jezero i Prokletije već ima značajnog interesovanja turista.

Zainteresovani kandidati mogu poslati prijave sa biografijom na mejl czip@czip.me do 15. avgusta

“CZIP zato želi da obuči četiri turistička vodiča koji će moći da vode turiste na Ulcinjskoj solani. Obuka bi počela sredinom septembra i trajala bi pola godine”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će nakon obuke polaznici dobiti sertifikate.

“Kako se najveći dio interesovanja turista odnosi upravo na Ulcinjsku solanu, u prednosti kod izbora kandidata biće ljudi iz Ulcinja koji znaju strane jezike i koji će biti u mogućnosti da budu 24 sata na raspolaganju grupama turista ili pojedincima koji žele posjetiti Solanu”, dodali su iz CZIP-a.

Prema njihovim riječima, uslov je da kandidati znaju tečno da govore neki od stranih jezika (engleski, njemački, francuski), a obavezno crnogorski i albanski.

Zainteresovani kandidati mogu poslati prijave sa biografijom na mejl czip@czip.me do 15. avgusta.

Bonus video: