Postavljen kamen temeljac za sportsku dvoranu Univerziteta Crne Gore

Sportska sala, površine 3.000 kvadrata, kapaciteta 800 mjesta će, kako je najavljeno, biti završena za godinu dana
52 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2013. 19:33h

Polaganjem kamena temeljca započela je gradnji sportske dvorane Univerziteta Crne Gore (UCG), vrijedne tri i po miliona eura.

Sportska sala, površine 3.000 kvadrata, kapaciteta 800 mjesta i prostorijama za studentski kulturni centar, će, kako je najavljeno, biti završena za godinu dana.

Kamen temeljac postavili su ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović i rektor UCG Predrag Miranović.

TV Vijesti, Marko Mišić

"Ovo je istorijski dan, jer će studenti državnog Univerziteta po prvi put od njegovog osnivanja dobiti svoj prostor za sportske, kulturne i administrativne sadržaje i sve ono što je neophodno da imaju", kazao je Stijepović.

Stijepović, koji po sopstvenom priznanju voli sve sportove, je istakao da u vrijeme krize ni "mnogo bogatije države ne razmišljaju o ovakvim investicijama i ulaganjima u studentski standard, a kod nas su u posljednjih 30 dana otvorene investicije vrijedne oko 15 miliona".

Student povjerenik na UCG Miloš Pavićević je kazao da će sala, prema najavama koje je studentski parlament dobio od Vlade i resornog Ministarstva, biti urađena po najsavremenijim standardima.

"Nakon završetka radova, studenti će dobiti višenamjensku salu, kapaciteta 800 mjesta, u kojoj će moći da se organizuju razna sportska nadmetanja, koncerti i druge kulturne manifestacije. Sala će imati i prostorije za novinare i kancelarije za budući studentski kulturni centar", kazao je Pavićević.

On je istakao da će se Studentski parlament, uz podršku Vlade, resornog ministarstva i drugih institucija, u narednom periodu baviti nezaposlenošću mladih, naglasivši da treba osmisliti strategiju kako bi se smanjio broj mladih sa diplomama koji su i dalje na Birou rada.

Predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica ocijenio je da su u Vladi i Univerzitetu shvatili da "sport postaje važan činilac prevencije zdravlja i socio - patoloških pojava među mladima i da je najveće bogatstvo svakog pojedinca zdravlje, a nacije znanje".

"Našim studentima želimo da pružimo i jedno i drugo. Podsticanjem i podrškom izgradnje višenamjenske sportske dvorane od Vlade, napravljeni su najkvalitetniji preduslovi u osmišljavanju zdravog života studentske populacije", kazao je Bjelica.

Vlada je izgradnju hale povjerila Direkciji javnih radova.

Galerija

Bonus video: