Potpisan Kolektivni ugovor RTCG

Kolektivni ugovor usaglašen je sa zakonima o radu i o zaradama zaposlenih u javnom sektoru
779 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora
Sa potpisivanja ugovora

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, generalni direktor Radio televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić i predstavnici dva reprezentativna sindikata zaposlenih u Javnom servisu potpisali su Kolektivni ugovor te medijske kuće.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, na taj način je, nakon tri godine, riješeno jedno od ključnih normativnih pitanja u vezi sa budućim funkcionisanjem RTCG.

Nakon potpisivanja dokumenta, Bogdanović je kazao da današnji završetak trogodišnje priče o Kolektivnom ugovoru treba da bude podsticaj da sve strane rade još dinamičnije.

“Što se Vlade tiče, potpisivanje Kolektivnog ugovora, uz blizu 50 miliona EUR koje smo obezbijedili za trogodišnje funkcionisanje Javnog servisa, sasvim su jasna poruka. Finansijski, politički i institucionalno nezavisan nacionalni javni emiter, cilj je kojem ne vidimo alternative”, naglasio je on.

Kolektivni ugovor usaglašen je sa zakonima o radu i o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

“Njegovim usvajanjem nije ugrožen sistem finansiranja RTCG ni za ovu, niti za sljedeću godinu. Današnjem potpisivanju prethodilo je usvajanje Kolektivnog ugovora na sjednici Vlade, održanoj prije osam dana”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: