Potpisani kolektivni ugovori u prosvjeti

Ministar Damir Šehović potpisao je ugovore sa rektorom UCG Danilom Nikolićem i predsjednikom sindikata Vukašinom Zogovićem, sa predsjednikom Sindikata prosvjete Zvonkom Pavićevićem i, za zaposlene u đačkim i studentskim domovima, sa predsjednikom Samostalnog sindikata Markom Kaluđerovićem
1456 pregleda 0 komentar(a)
Sastanak u Ministarstvu prosvjete, Foto: SasaMatic
Sastanak u Ministarstvu prosvjete, Foto: SasaMatic

Potpisivanjem kolektivnih ugovora danas je ozvaničeno povećanje zarada na Univerzitetu Crne Gore (UCG), prosvjeti, kao i u domovima učenika i studenata, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Ministar Damir Šehović potpisao je ugovore sa rektorom UCG Danilom Nikolićem i predsjednikom sindikata Vukašinom Zogovićem, sa predsjednikom Sindikata prosvjete Zvonkom Pavićevićem i, za zaposlene u đačkim i studentskim domovima, sa predsjednikom Samostalnog sindikata Markom Kaluđerovićem.

Ministarstvo prosvjete dogovorilo je ranije sa upravom svih tih sindikata i UCG povećanje zarada od devet odsto od naredne, i tri odsto od 2021. godine na već uvećanu zaradu.

„Osim toga, podsjećamo da su povećana izdvajanja i za stambene potrebe zaposlenih u prosvjeti, isplaćuju se jubilarne nagrade, ali se radi i na jačanju naučnostraživačke aktivnosti na UCG preko posebnog fonda“, kazali su iz Ministarstva.

Kako su naveli, svi dogovori su rezultat ozbiljnih i konstruktivnih pregovora sa sindikatima.

„Oni su, kao takvi, doveli dakle ne samo do povećanja zarada, već i pomaka u dijelu stambenog obezbjeđenja zaposlenih u prosvjeti, ali i jačanja naučnoistraživačke djelatnosti na UCG“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: