Potpisani ugovori sa dobitnicima novca iz Fonda za zaštitu i spašavanje

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić istakao je da raspodjela novca iz tog fonda potvrđuje odlučnost resora na čijem je čelu da u sinergiji sa svim subjektima sistema unapređuje kapacitete i procedure djelovanja u elementarnim nepogodama i drugim nesrećama
666 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg potpisivanja ugovora, Foto: Saša Matić/MUP
Sa današnjeg potpisivanja ugovora, Foto: Saša Matić/MUP

Komisija za raspodjelu novca Fonda za zaštitu i spašavanje raspodijelila je ove godine 99,09 hiljada eura za finansiranje projekata za nabavku opreme i sredstava za zaštitu i spašavanje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog Vladinog resora kazali su da su danas potpisani ugovori sa dobitnicima novca iz Fonda za zaštitu i spašavanje, za koji su konkurisale opštinske službe, javne ustanove, privredni subjekti i nevladine organizacije (NVO).

„Komisija za raspodjelu novca Fonda za zaštitu i spašavanje ove godine raspodijelila je 99,09 hiljada eura za finansiranje projekata za nabavku opreme i sredstava za zaštitu i spašavanje, kao i za podsticanje obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija, programa i projekata“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da su ovogodišnji korisnici Udruženje mladih sa hendikepom (UMHCG) i Udruženje ljubitelja Gorice i prirode, Bedrock Podgorica, opštine Berane, Žabljak, Bijelo Polje, Nikšić, Herceg Novi, Savez izviđača Crne Gore – Podgorica, Institut za javno zdravlje i Dom učenika i studenata Cetinje.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić istakao je da raspodjela novca iz tog fonda potvrđuje odlučnost resora na čijem je čelu da u sinergiji sa svim subjektima sistema unapređuje kapacitete i procedure djelovanja u elementarnim nepogodama i drugim nesrećama.

“Vjerujem da ćete doprinijeti jačanju sistema zaštite i spašavanja i biti dodatni podsticaj drugim subjektima da aktivno rade na izgradnji tog važnog i zahtjevnog sistema“, kazao je Nuhodžić, obraćajući se dobitnicima za ovu godinu.

Kako je naveo, realizacijom projekata za koje je opredijeljen novac biće unaprijeđen sistem zaštite i spašavanja i omogućena kvalitetnija realizacija preventivnih mjera i operativnih aktivnosti.

Nuhodžić je podsjetio da su prošlogodišnji korisnici fonda u potpunosti realizovali projektne aktivnosti.

Izvršna direktorica UMHCG Marina Vujačić navela je da je zadovoljna što je MUP podržao njihov projekat koji podrazumijeva prije svega izradu Predloga protokola u oblasti postupanja u kriznim situacijama, smjernice i priručnik za osobe sa invaliditetom i obuku sa sve one koji pružaju usluge u oblasti zaštite i spašavanja.

Predsjednik opštine Žabljak Veselin Vukićević kazao je da će novac iz Fonda omogućiti jačanje efikasnosti Službe zaštite i spasavanja tog grada u spašavanju unesrećenih prilikom saobraćajnih nezgoda, požara i drugih nezgoda.

Prema riječima predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića, zahvaljujući novcu iz fonda beranska služba zaštite i spašavanja dodatno će poboljšati i usavršiti kapacitete.

Potpredsjednica opštine Herceg Novi Danijela Đurović kazala je da odobreni projekat biti veoma značajan, jer će doprinijeti boljoj zaštiti ugroženih u teško pristupačnim terenima.

Bonus video: