Povrijeđena sezonska radnica na "Plantažama": Berači pali na koleginicu

“Ja sam čučala iza kabine vozača, dok su ostali, uglavnom stajali. Kada je traktor krenuo, prikolica se zbog ispuštanja kvačila 'trznula' i dvojica radnika su se survala na mene. Tog dana nisam radila, pustili su me kući”
116 pregleda 44 komentar(a)
Plantaže, Zorica Kovačević, Foto: Zoran Đurić
Plantaže, Zorica Kovačević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.06.2015. 05:24h

Sezonska radnica na “Plantažama” Ljulja Berišić lakše je povrijeđena prije dva dana, kada je vozač traktora koji je prevozio do 20 radnika, naglo “ispustio kvačilo”, zbog čega su dva radnika pala na nju.

Berišić je ispričala da je traktorista trebalo da radnike prebaci sa polja bresaka na berbu nektarina.

“Ja sam čučala iza kabine vozača, dok su ostali, uglavnom stajali. Kada je traktor krenuo, prikolica se zbog ispuštanja kvačila 'trznula' i dvojica radnika su se survala na mene. Tog dana nisam radila, pustili su me kući”, kazala je Berišić.

Iz “Plantaža” su, međutim, saopštili da tog dana u „Vinogradarsko - voćarskoj prtoizvodnji“ niti u bilo kojoj drugoj organizacionoj jedinici kompanije „13 Jul - Plantaže“ nije bilo nikakvih incidenata, niti povređivanja nekog od zaposlenih radnika.

Berišić je ispričala da prvog dana nije osjećala veće tegobe, pa je i juče došla na posao.

“Radila sam malo, ali mi poslije određenog vremena nije bilo dobro i radnici su pozvali Hitnu. Jedan od njih me je na rukama iznio do kapije. Čekam nalaze rentgen snimka i skenera”, kazala je juče Berišić.

Ona je istakla da se baš loše osjeća i da je pogotovo loše još stanje sa nogama, jer ih ne osjeća.

Iz „Plantaža” je saopšteno da su svi sezonski radnici koje kompanija zapošljava, shodno članu 28 Zakona o radu, prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje, danom stupanja na rad.

„Samim tim sve eventualne povrede ili druga prava koja bi proistekla iz istog ili sličnog osnova regulisala bi se u skladu sa pomenutim članom zakona, kao i drugim zakonima i propisima koji regulišu radnopravne odnose“, saopšteno je iz „Plantaža“.

Bonus video: