Požar gasili i morem

Zahvaljujući brzoj intervenciji tivatskih vatrogasaca oko 19 časova je uspješno ugašen požar na Seljanovu u Beogradskoj ulici
130 pregleda 7 komentar(a)
Tivat požar, Foto: SZS Tivat
Tivat požar, Foto: SZS Tivat
Ažurirano: 05.07.2017. 18:47h

Tivatski i krtoljski vatrogasci i danas su cio dan proveli na požarištu u Krtolima gdje vatra i dalje gori na par mjesta u makiji i niskom rastinju, ali više ne ugrožava objekte, niti plažu Plavi horizont koja je ponovno dostupna kupačima.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Tivat Zorana Barbića, na terenu je bilo tridesetak pripadnika te Službe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića, a njima su u gašenju požara jedno vrijeme pomagali i avioni Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Požar je potpuno pod kontrolom, a vatrogasci su čak sa čamcem iskrcali pumpe na nekolio mjesta duž nepristupačnih hridi između uvale Pržna i kompleksa Luštica Bay, razvukli crijeva i onda morskom vodom pogasili sve vatre na ovom dijelu požarišta.

“Stanje je prilično dobro, sve je pod kontrolom i nadam se da ćemo do sutra veče uspjeti da potpuno ugasimo vatru", kazao je oko 20 sati “Vijestima” Barbić dodajući da će na opožarenom području i tokom noći biti organizovano dežurstvo više vatrogasnih ekipa.

Zahvaljujući brzoj intervenciji tivatskih vatrogasaca oko 19 časova je uspješno ugašen požar na Seljanovu u Beogradskoj ulici gdje se u stambenom objektu, -“Apartmani Manojlović”, zapalio manji apartman.

U stanu srećom, nije bilo nikoga pa nema ni povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na stvarima u apartmanu. Pored dežurne ekipe SZS Tivat na Seljanovu, intervenisalo je i dio snaga sa 15 kilometara udaljenog požarišta u Krtolima, kao i ekipa SZS Kotor koju je za svaki slučaj pozvana u pomoć.

Bonus video: