Požar u blizini repetitora na Crkvinama: Gori šuma i pašnjaci

Komandir Službe zaštite Kolašin, Žaljko Dramanović je još jednom apelovao na sugrađane da se uzdrže od neodgovronog ponašanja
5973 pregleda 2 komentar(a)
Požar u mjestu Vrujca, Foto: Služba zaštite Kolašin
Požar u mjestu Vrujca, Foto: Služba zaštite Kolašin

Službi zaštite Kolašin saopštila je večeras da bukti požar u mjestu Vrujca, gdje gori velika površina šume i pašnjaka, iznad kuća porodice Dožić, preme repetiroru na Crkvinama.

Komandir te službe Željko Darmanović, kazao je da je riječ o nepristupačnom terenu, te da vatrogasci prate situaciju, kako bi intervenisali, ukoliko bude ugrožen repetitor.

Pripadnici te službe minule dvije sedmice imali su brojne intervencija , tokom kojih su gasili požare u nekoliko sela, pa su od vatre sačuvali borovu šumu na nekoliko lokacija, kao i stambene objekte.

Riječ je, kako pretpostavljaju, većinom o požarima izazvanim ljudskim faktorom.

Dramanović je još jednom apelovao na sugrađane da se uzdrže od neodgovronog ponašanja, a na nadležne da, kako je kazao, "otkriju i procesuiraju počinioce".

Kolašinski vatrogasci su angažovani i u pripravnosti kada je riječ o mjerama u borbi protiv koronavirusa, pa im učestali izlasci na teren i intervencije na lokalizovanju požara stvaraju brojne probleme.

Bonus video: