Pozitivna: Utvrditi sve nivoe odgovornosti - od političke do krivične

"Gradjani Crne Gore danas plaćaju greške Vlade, po ko zna koji put, zato što su garancije date bez ikakvih ekonomskih kriterijuma"
76 pregleda 6 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Pozitivna Crna Gora
Miloš Konatar, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 02.07.2013. 15:29h

"Aktiviranje garancija za kredite KAP-a od strane VTB i OTP banke, koje će građane Crne Gore koštati dodatnih 102 miliona evra, još jedna je u nizu posledica loše, neodgovorne i neozbiljne politike Vlade".

U reagovanju se daje navodi da ponašanje Vlade iziskuje odgovarajuće istrage.

"Ako imamo u vidu da su građani prošle godine već platili 23,4 miliona evra, ponašanje Vlade kada su u pitanju date garancije, pokreće pitanje svih vrsta odgovornosti od političke, pa sve do krivične.

Gradjani Crne Gore danas plaćaju greške Vlade, po ko zna koji put, zato što su garancije date bez ikakvih ekonomskih kriterijuma.

Uzalud smo upozoravali da je to skoro uludo bačeni novac na teret građana, a ogroman je novac u pitanju. Krajnje je vrijeme da neko snosi posljedice zbog svega toga što se dešavalo.

Politička odgovornost je nešto što se više ne smije dovesti u pitanje, ali mi u Pozitivnoj Crnoj Gori očekujemo onda i pitanje svakog drugog vida odgovornosti.

Pogubna politika Vlade, kada je KAP u pitanju, do sada je direktno koštala gradjane preko 125 miliona evra. Gospodo iz Vlade, neko mora da odgovara za direktnu štetu koju ste nanijeli Crnoj Gori, i koju joj nanosite godinama unazad.

Nažalost, umjesto pitanja odgovornosti Vlada je predložila rebalans budžeta za 2013. godinu, kojim želi da ozvaniči i kruniše svoju, po gradjane štetnu i pogubnu politiku.

Skupštinsko izjašnjavanje o rebalansu budžeta će biti idealna prilika da se premijeru i njegovoj Vladi kaže jedno veliko „Ne" lošoj, neozbiljnoj i neodgovornoj politici koju vode. Pozitivna Crna Gora neće podržati predlog rebalansa budžeta za 2013. godinu.

Mislimo da je krajnje vrijeme da i u dijelu vladajuće koalicije otkažu slijepu poslušnost DPS-u i glasaju u interesu gradjana i Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: