Pozivima na protest "prekrili" Podgoricu i Nikšić

"Vijesti" nezvanično saznaju da su transparente i grafite ispisali studenti, koji su uz Uniju slobodnih sindikata i MANS organizatori protesta
160 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.01.2012. 15:27h

Nakon što je Podgorica osvanula ispisana grafitima, na nekoliko lokacija oko 14 časova i 30 minuta okačeni su transparenti koji pozivaju na veliki protest zakazan za subotu.

"Vijesti" nezvanično saznaju da su transparente i grafite ispisali studenti, koji su uz Uniju slobodnih sindikata i MANS organizatori protesta.

I u Nikšiću je su na više lokacija u gradu osvanuli su grafiti kojima su autori željeli da istaknu loše socio-ekonomsko stanje grada, te natpisi sa porukama za smjenu vladajuće kolacijie.

"Najgore" je tokom akcije prošao Filozofski fakultet po kojem se najviše pisalo.

Foto: Facebook

USS osvojila Vladin plato

Unija slobodnih sindikata (USS) dobila je dozvolu da protest u subotu održi na platou ispred samog ulaza u novu zgradu Vlade i to će biti prvo javno protesno okupljanje na toj lokaciji.

Do sada je policija dozvoljavala protesna okupljanja samo na uglu Karađorđeve ulice i Bulevara Stanka Dragojevića, tako da će USS biti na lokaciji koju niko prije njih nije uspio da dobije.

Unija slobodnih sindikata (USSCG) prijavila je organizaciju mirnog javnog protestnog skupa, koji će se održati 21. januara sa početkom u 12 sati ispred zgrade Vlade.

Najavljeno je da će učesnici protesta krenuti sa Trga Republike 15 minuta ranije.

Protest se organizuje zbog najnovijeg poskupljenja struje od skoro sedam odsto, što u USS smatraju nedopustivim.

Oni su od Vlade tražili da nađe način da poništi odluku Elektroprivrede i Regulatorne agencije za energetiku (RAE), a ukoliko do toga ne dođe ponovo će organizovati proteste.

Sindikat Vojske pozvao članove da se priključe protestima ispred Vlade

Sindikalna organizacija Vojske (SOVCG) pozvala je članstvo i zaposlene u Vojsci Crne Gore da, učešćem na protestu izraze nezadovoljstvo kontinuiranom pogoršanju materijalnog položaja.

Dodaju da je za članove SOVCG i zaposlene u VCG veoma je značajna i činjenica da najavljeni Protest nema nacionalnu, političku, vjersku niti bilo kakvu drugu pozadinu.

Organizovani prevoz iz gradova Crne Gore:

Podrška i Studentskog parlamenta

Članovi Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore koji su 15. decembra otkazali studentsko-radnički protest odlučili su da podrže okupljanje u subotu.

„Na sjednici Skupštine Studentskog parlamenta jednoglasno je odlučeno da se podrži protest. Članovi Studentskog parlamenta će organizovano doći“, navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: