Pozornica montirana u decembru korišćena samo dva puta

„Do kraja manifestacije na sceni će se održati četiri projekcije filmova istaknutog crnogorskog reditelja Momira Matovića, od 27. do 30. avgusta i scensko-filmski performans „Code name Njegoš“, autora Draška Đurovića, koji je na programu 21. septembra“, saopšteno je iz Sekretarijata
105 pregleda 0 komentar(a)
Ljetnja pozornica, Foto: Boris Pejović
Ljetnja pozornica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.07.2018. 19:20h

Ljetnja pozornica na Sastavcima, koja je montirana u decembru prošle godine, korišćena je samo dva puta od svečanog otvaranja uoči lokalnih izbora.

Iako se čini da se scena već mjesecima ne upotrebljava, iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada saopšteno je da je u okviru manifestacije „Podgoričko kulturno ljeto“ 4. juna realizovana predstava za djecu „Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!“, a 2. jula održan koncert austrijskog benda „Month of Sundays“.

„Do kraja manifestacije na sceni će se održati četiri projekcije filmova istaknutog crnogorskog reditelja Momira Matovića, od 27. do 30. avgusta i scensko-filmski performans „Code name Njegoš“, autora Draška Đurovića, koji je na programu 21. septembra“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Radove na postavljanju Ljetnje pozornice su tokom prošle godine iz Glavnog grada, odnosno Sekretarijata za kulturu i sport, najavljivali za polovinu septembra prošle godine, a zatim svečano otvaranje prognozirali za oktobar.

Ipak, postavljanje Ljetnje pozornice između ruševina starog grada, iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice, počelo je krajem novembra. Shodno tenderskim uslovima, rok za izvođenje radova bio je maksimalno 20 dana.

Kao razloge odlaganja najavljivanih otvaranja, iz Glavnog grada su navodili “da su uslovljeni smjernicama Uprave za zaštitu kulturnih dobara i vremenskim prilikama”.

Izgradnja montažnog objekta Ljetnje pozornice sa 200 mjesta za sjedjenje Glavni grad je, saopštili su, koštao nešto više od 41 hiljadu eura. Radove je izvodila kompanija “Wir Metaloprerada“, sa podizvođačima.

Bonus video: