Pozvali djecu da pjevaju učesnicima Podgoričkog maratona pa ih tjerali

"Predstavnik Atletskog saveza Crne Gore napravio je jedan krajnje neljudski gest prema djeci, time što je uletio u sred programa, prekinuo pjesmu derući se i vičući na njih i potjerao ih sa bine ( i mene zajedno sa njima )", napisala je na Facebook profilu hora dirigent Ana Klepić
103 pregleda 44 komentar(a)
Milan Madžgalj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Milan Madžgalj, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 29.10.2017. 15:10h

Više roditelja djece koja su nastupaju u horu Zvjezdice kontaktirali su portal Vijesti kako bi se žalili na ponašanje generalnog sekretara Atletskog saveza Crne Gore Milana Madžgalja.

Na snimku dostavljenom portalu Vijesti se vidi kako Madžgalj mahajući rukama dolazi i tjera djecu da napuste prostor na kojem su bili postavljeni kako bi, po tradiciji, otpjevali pjesmu.

JWPlayer video mesto

Na snimku se čuju i roditelji koji upozoravaju Madžgalja da se tako ne ponaša jer su to ipak samo djeca.

Ponašanjem Madžgalja bila je razočarana i dirigent hora Zvjezdice Ana Klepić koja u objavi na Facebook profilu navela da joj je "teško da shvati da postoji neko ko se ovako ophodi prema djeci".

"Danas je otvoren 24. Podgorički maraton, već 24. put hor Zvjezdice, himnom "Maratonci" otvara događaj. Vjerujem da mnogi, čak i organizatori nemaju pojma o tome ko su ta djeca koja svake godine njima pjevaju himnu da bi im uljepšali početak trke. Međutim, danas se desilo nešto što me je ne samo iznenadilo nego i natjeralo da se debelo zamislim gdje mi to živimo. Predstavnik Atletskog saveza Crne Gore napravio je jedan krajnje neljudski gest prema djeci, time što je uletio u sred programa, prekinuo pjesmu derući se i vičući na njih i potjerao ih sa bine ( i mene zajedno sa njima ). Djeca su bila u čudu , preplašena, svi prisutni su bili vidno zbunjeni ovim što se dogodilo. To što je početak kasnio, nije u mojoj nadležnostim, mi smo tu da otpjevamo himnu kada nam kažu, kao i prethodne 23 godine. Tako je trebalo biti i danas. Ne mogu da opišem kako se loše osjećam zbog ovog postupka, jer mi je tesko da shvatim da postoji neko ko se ovako ophodi prema djeci. Ne postoji opravdanje za ovakvo ponašanje ( pritom su to djeca od 5 do 11 godina, pilići) Neki ljudi, očigledno, nemaju poštovanja i razumijevanja ni za one najmlađe", napisala je Klepić.

Bonus video: