Pravi potez Stijepovića ako džip bude prodat

“Ukoliko je vozilo preuzeto da se ustupi i služi u korist građanima - u redu, mada sumnjam u to...”, kaže Bešović
100 pregleda 9 komentar(a)
rendž rover, Foto: Zoran Đurić
rendž rover, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.03.2015. 20:38h

Odbornik Demokratskog fronta u Skupštini grada Miodrag Bešović, ocijenio je da građani neće imati koristi od toga što je gradonačelnik Slavoljub Stijepović Službi zaštite i spasavanja oduzeo džip “rendž rover”, vrijedan skoro 72.000 eura.

Bešović je kazao da bi građani, od čijeg novca je kupljeno vozilo, imali koristi jedino kad bi oduzeto vozilo bilo prodato i kad bi novac bio usmjeren za potrebe građana.

“Ukoliko je vozilo preuzeto da se ustupi i služi u korist građanima - u redu, mada sumnjam u to... Najvjerovatnije će ga preuzeti neko ko je bliži gradonačelniku i njegov je pouzdani poslušnik”, kazao je Bešović. “Vijesti” su objavile da je ispred zgrade Glavnog grada već neko vrijeme parkiran džip, registarskih oznaka PG DU 850, koji je 2011. godine kupio načelnik Službe zaštite i spasavanja Radomir Pješčić za potrebe te službe. Vozilo je, prema registru zaloga Privrednog suda, kupljeno preko lizinga kod “Hipo Alpe adria” banke za 71. 692 eura. Iz Glavnog grada “Vijestima” je saopšteno da će se tim povodom najvjerovatnije oglasiti danas, dok Pješčić juče nije odgovarao na poziv i sms poruku novinarke. Ističući da nije korektno da se tako raspolaže sa imovinom koju su građani platili, Bešović je kazao da su razlozi oduzimanja vozila “pod znakom pitanja”.

“Ako je to neki potez na ličnoj osnovi... onda nema razlike da li će vozilo koristiti Služba zaštite ili neka druga služba, jer će troškovi biti isti”, ocijenio je Bešović.

Bivši odbornik SNP-a Vladimir Vujović kazao je da treba napraviti ozbiljnu analizu koliko ima vozila i da li ih neko zloupotrebljava, a potom se osloboditi viška. On je istakao da ne podržava pojedinačne poteze oduzimanja prevoznih sredstava, “jer to što će Marko Janku oduzeti vozilo predstavlja neozbiljan potez”.

“Mi smo i ranije ukazivali da je vozni park Glavnog grada veći od potreba i da se pretjeruje sa luksuzom... Kada su mogućnosti ograničene i investicije gotovo zamrle, ne treba ulagati, osim koliko je nužno”, kazao je Vujović.

Onaj ko je kupio vozilo 2011. godine, može ga i uzeti

Advokat sa kojim je novinarka “Vijesti” razgovarala kazao je da je najbitnije iz kojeg budžeta je vozilo kupljeno.

“Da li iz budžeta Službe zaštite ili Glavnog grada? Onaj ko je vozilo kupio, može ga i uzeti ”, kazao je sagovornik.

Pješčić je nakon kupovine kazao da je Vatrogasnoj službi bilo neophodno još mnogo štošta, ali da su morali od nečega da počnu, te su se planom i budžetom (2011.) ograničili na nabavku specijalnog džipa i još dva specijalna vozila za gašenje požara.

Bonus video: