Praviće novu rang-listu za 76 stanova "Vodovoda"

Odlukom Ustavnog suda Crne Gore od 28. 3. 2019.godine, ukinuta je odredba Odluke o rješavanju stambenih potreba državnih službenika i namještenika Glavnog grada, i to u dijelu trajanja ugovora o zakupu, koji glasi “najmanje jednu godinu prije raspisivanja oglasa”
3165 pregleda 3 komentar(a)
Upravna zgrada "Vodovoda", Foto: Luka Zeković
Upravna zgrada "Vodovoda", Foto: Luka Zeković

Rang-lista za stanove za zaposlene u “Vodovodu i kanalizaciji” moraće ponovo da se radi, jer je Pravilnik po kojem je to urađeno poništen.

To je “Vijestima” potvrđeno i iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, navodeći da je Odbor direktora, na sjednici održanoj prošle sedmice, donio Odluku o stavljanju van snage rang-liste Komisije za dodjelu stanova zaposlenim i rang-liste za dodjelu kadrovskih stanova u Društvu.

“Odlukom Ustavnog suda Crne Gore od 28. 3. 2019. godine, ukinuta je odredba Odluke o rješavanju stambenih potreba državnih službenika i namještenika Glavnog grada, i to u dijelu trajanja ugovora o zakupu, koji glasi “najmanje jednu godinu prije raspisivanja oglasa”. Kako se radi o istovjetnoj pravnoj stvari, jer je odredbom Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih u ‘Vodovod i kanalizacija’ takođe vremenski ograničen datum ovjere Ugovora o zakupu, što je po ocjeni Ustavnog suda protivno principima vladavine prava, jednakosti pred zakonom i zabrane diskriminacije, to je Odbor direktora Društva donio Odluku da se stavi van snage Rang lista”, navodi se u odgovoru “Vijestima”.

Takođe, istakli su izvršenom izmjenom Pravilnika o rješavanju stambenih potreba zaposlenih, odnosno donošenjem novog Pravilnika, omogućiće se svim zaposlenima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, učešće u ponovljenom postupku rješavanja stambenih potreba pod jednakim uslovima.

Zgrada za radnike “Vodovoda i kanalizacije”, površine 5.095 kvadrata, započeta je u maju prošle godine, u zahvatu DUP-a „Servisno-skladišna zona”, a treba da ima 76 stanova. Ukupna vrijednost investicije je oko tri miliona eura, kvadrat stambenog prostora radnici će plaćati 500,82 eura uvećan za pripadajuću stopu PDV-a”.

Rok za izvođenje radova, prema ugovoru je 18 mjeseci.

Izvođać radova je kompanija “Roaming Montenegro” iz Nikšića.

Bonus video: