Praznik u slavu cvijeta mimoze

Uz lijepo vrijeme i duh Mediterana Herceg Novi u okviru Dana mimoze posjetiocima nudi nezaboravan doživljaj zime na moru kada se sve slavi u ime žutog cvijeta
3745 pregleda 0 komentar(a)
Mimoza (Ilustracija), Foto: Turistička organizacija Herceg Novi
Mimoza (Ilustracija), Foto: Turistička organizacija Herceg Novi

Herceg Novi je jedan od rijetkih gradova na našem primorju koji "živi" tokom čitave godine , upravo zahvaljujući brojnim kulturnim i sportskim aktivnostima koje se ovdje tradicionalno odvijaju.

"Praznik mimoze" je svakako najznačajnija turističko propagandna manifestacija koja se organizuje od 1969. godine , a pokrenuli su je Turistički savez Boke Kotorske i Skupština opštine Herceg Novi. Ovo je praznik u slavu cvijeta mimoze, koja u Herceg Novom cvjeta i miriše u vrijeme kada je skoro cijela Evropa prekrivena snijegom.

Ova svetkovina utemeljena na tradiciji karnevalskih svečanosti, tipičnih za primorske krajeve, svake godine nudi sve veći broj turističkih, zabavnih, kulturnih, sportskih, gastro i drugih događaja.

Ovogodišnj, 51. Praznik mimoze počinje 14. februara i traje do 14. marta 2020. Muzičke zvijezde koje će obilježiti otvaranje i zatvaranje najstarijeg festivala u regionu su Lepa Brena i Željko Joksimović.

Tokom četiri tematska vikenda nastupiće i druge regionalne muzičke zvijezde; Vlado Georgiev, Magla bend, Ok bend, Petar Grašo, Magazin, Goran Karan, Dejan Matić, Aco Pejović, Ana Štajdohar, Kaliopi, Ibrica Jusić i tribute bendovi.

Period od mjesec dana, pored koncerata, obiljžiće bogat i raznovrsan program. Tu su Fešta od mimoze, ribe i vina, maskenbali za odrasle i djecu, Riblja večera, Izložba cvijeća, sportski događaji, pozorišne predstave, promocije knjiga, likovne izložbe, Sajmovi domaće trpeze, Salon vina, Cvijetna povorka, Veče mediteranske pjesme…

Uz lijepo vrijeme i duh Mediterana Herceg Novi u okviru Dana mimoze posjetiocima nudi nezaboravan doživljaj zime na moru kada se sve slavi u ime žutog cvijeta.

Dobrodošli!