Pred izbore nastavljena rekonstrukcija pljevaljskog Doma kulture - Vijesti.me
NAKON PET GODINA ĆUTNJA

Pred izbore nastavljena rekonstrukcija pljevaljskog Doma kulture

“Nakon sedam tenderskih postupaka, imamo izvođača radova”, kazao je Mirko Đačić

Dom kulture Pljevlja (Novina)
Dom kulture Pljevlja (Novina)

Dva dana uoči parlamentarnih izbora nastavljena je rekonstrukcija pljevaljskog Doma kulture, nakon  pet   godina  zastoja.

Iz lokalne uprave saopštili su da je izvođač radova vrijednih preko milion eura - bjelopoljsko preduzeće Unipred.

Rekonstrukcija Doma kulture počela je 2007. kada je na čelu Opštine bio Filip Vuković (DPS). Opština Pljevlja je u taj posao krenula bez građevinskih dozvola.

Dolaskom na čelo Opštine Miloja Pupovića (SNP) 2011. prekinuti su radovi, a u međuvremenu je pribavljena potrebna dokumentacija.

Zbog izvođenja radova bez građevinske dozvole kao i drugih propusta, opštinska služba za unutrašnju reviziju podnijela je tužilaštvu prije tri godine krivičnu prijavu protiv Vukovića. Javnost nikada nije obaviještena o njenom ishodu.

U dosadašnju rekonstrukciju uloženo je oko 3,5 miliona eura, od čega je učešće Opštine 1,69 miliona, a ostatak Direkcije javnih radova i Ministarstva kulture.

Pljevaljski Dom kulture veličine 4.000 metara kvadratnih napravljen je 1948. godine, a prije više od devet  godina  počela je njegova kompletna rekonstrukcija, jer je ovo zdanje bilo zapušteno.

“Nakon sedam tenderskih postupaka imamo izvođača radova, Unipred i danas će Direkcija javnih radova ovom izvođaču prebaciti avans od 150.000 eura, što će praktično značiti zvanični početak radova koji će trajati  pet  mjeseci. Vrijednost ugovora je 1.037.000 eura i ono što nas čini posebno zadovoljnim je pošto je  procijenjena vrijednost bila 1,3 miliona, pa su tenderi oborili tu cijenu na 1,037 miliona eura. Učešće države je ostalo 650.000, a učešće Opštine je 387.000 eura i to lokalnoj upravi olakšava posao. Vjerujem da će nakon  pet  mjeseci radova ovaj objekat možda biti najveća ponuda kad su objekti od društvenog značaja i društvenog standarda u pitanju”, kazao je juče gradonačelnikMirko Đačić.