Predizborni asfalt: Ljekoviti troskot "uvenuo" za noć

Utisak je da je biljka spržena nekim sredstvom, direktorica Klikovac optužuje „Vijesti ” da je riječ o „optičkoj varci”
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2014. 19:32h

Trava nikla iz asfalta u slijepom kraku Vojvođanske ulice u Podgorici, za koju nadležni tvrde da je ljekovita biljka troskot, osušila se preko noći.

Busen je uništen pod još nerazjašnjenim okolnostima, stiče se utisak da je spržen nekim hemijskim sredstvom, istoga dana kada su “Vijesti” objavile da je iz asfalta nikla trava.

Na novoj fotografiji “Vijesti”, vide se tragovi osušene biljke, umjesto zelene, kakva je bila i dan prije 19. septembra kada je priča objavljena i kada su radnici “Puteva”, kako tvrdi v.d. direktorica Violeta Klikovac, obišli ulicu.

Klikovac nije direktno odgovorila da li su radnici “Puteva” uništili biljku niklu iz asfalta, za koju tvrdi da je troskot.

Ona je konstatovala da “biljka nije izazvala oštećenje na kolovozu” i da nije potrebno raditi bilo kakvu sanaciju saobraćajnice, asfaltirane nedjelju dana uoči majskih izbora.

Ona je saopštila da ta ljekovita biljka pušta korijenje i do 70 centimetara i da se može uočiti u dvorištima, putevima i igralištima.

Iako nije sporila da troskot može da nikne i iz asfalta, Klikovac je optužila “Vijesti” da ranije objavljena fotografija “zbunjuje čitaoce”.

“Fotografija dijela saobraćajnice... stvara iluziju, ili optičku varku, koja i te kako zbunjuje čitaoce... “, saopštila je Klikovac, poslavši “Vijestima” i fotografiju koju su snimili 19. septembra prilikom obilaska ulice.

Biljka, za koju Klikovac tvrdi da je troskot, nikla je iz asfalta tokom izuzetno kišnog ljeta, a mještani su zbijali šale kako će da pozovu radnike “Zelenila” da je pokose i kleli se da je nijesu zalivali, ni đubrili...

Klikovac je prije nekoliko dana, ne sakrivajući nevjericu, kazala da trava ne bi mogla da poraste iz asfalta nakon nekoliko mjeseci, čak iako je fušerski rađeno, istakavši da nije.

Vojvođanska ulica ranije je bila u užasno lošem stanju, neasfaltirana i puna rupa, a gornji sloj asfalta, na nekoliko mjesta, već su “pojele” automobilske gume.

Direktorica optužuje, a ne zna ni kada je asfaltirana ulica

Iako Klikovac tvrdi da je krak Vojvođanke ulice asfaltiran tokom marta, u okviru rada preduzeća za ovu godinu i na zahtjev MZ “Gornja Gorica”, mještani su dobili asfalt nedjelju dana prije izbora, održanih 25. maja.

Klikovac je optužila “Vijesti” da “zlonamjerno inputiraju” da radovi na saobraćajnici imaju veze izborima i politikom.

Veliki broj ulica u Gornjoj i Donjoj Gorici, Vranićima, Kakarickom brdu i drugim naseljima asfaltiran je, međutim, baš uoči izbora, o čemu su “Vijesti” tada pisa le. . .

iz “Puteva” su ranije saopštili da je za tu namjenu izdvojeno 1,9 miliona eura iz kapitalnog budžeta grada .

Galerija

Bonus video: