Predsjednik Skupštine uputio čestitku studentima

Znanje ima posebnu moć da od vas stvara pojedince koji čuvaju luču čiji plamen odolijeva svemu, dajući društvu novu vrijednost.
10 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.04.2015. 19:10h

Predsjednik Skupštine Crnme Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom četvrtog aprila Dana studenata, svim studentima u Crnoj Gori kao i našim građanima koji studiraju van domovine čestitku.

“Poštovani akademski građani Crne Gore,

U svakom vremenu znanje je bilo uzdanica Crne Gore. Ovaj dan nas podsjeća na studente koji su ustali protiv fašizma i krenuli u borbu za bolje i pravednije društvo.

Znanje ima posebnu moć da od vas stvara pojedince koji čuvaju luču čiji plamen odolijeva svemu, dajući društvu novu vrijednost. Za državu je presudno važno da bude kuća znanja sa stručnim mladim ljudima, jer takav dom stvara intelektualni potencijal kojem prirodno pripada da zauzme kormilo crnogorskog broda.

Crna Gora ima jasno pozicioniran kurs ka društvu mira i sigurnosti, ka zajedničkoj kući ujedinjene Evrope, a prije svega da bude država pune vladavine prava - garanta njene stabilnosti i prosperiteta. Na tom putu državi su potrebna znanja, vještine i energija koju vi nosite u sebi i donosite je Crnoj Gori sa sobom.

Studentski dani, kao najljepši period odrastanja i sazrijevanja, čine od vas ljude spremne za odgovor na brojne izazove. Vaš angažman i ostanak u Crnoj Gori će biti najbolja mjera uspješnosti i ispravnosti državnih politika. Na državi je da brine o kvalitetu uslova vašeg visokog obrazovanja i da stvara prostor za afirmaciju vašeg truda i naučenog.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam četvrti april – Dan studenata”, piše u čestitki predsjednika Skupštine.

Bonus video: