Predstavljen milionski vrijedan projekat: Arapske vile gradiće se u Zagoriču

"Uvidjeli smo potencijal rastućeg tržišta Crne Gore, a ponudićemo novi moderni način života, u sklopu naselja", kazao je Al Raisi, navodeći da je investicija u Crnoj Gori vrijedna 6,1 miliona eura
4574 pregleda 0 komentar(a)
Sa predstavljanja projekta, Foto: Luka Zeković
Sa predstavljanja projekta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.04.2019. 16:43h

Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova "Novim volvox", kompanija "Zain Property Development" iz Omana, kako su "Vijesti" i najavile, danas je predstavila milionski vrijedan projekat diplomatskog rezidencijalnog naselja u Zagoriču u Podgorici.

Ugovor o izgradnji potpisao je direktor te arapske kompanije Moosa Al Raisi i izvršna direktorica "Novog volvoxa" Mila Milović.

Al Raisi je kazao da su slične projekte realizovali u Omanu, a da su do danas u te poslove uložili 126 miliona eura.

"Uvidjeli smo potencijal rastućeg tržišta Crne Gore, a ponudićemo novi moderni način života, u sklopu naselja", kazao je Al Raisi, navodeći da je ukupna vrijednost investicije Zain Park projekta 6,1 miliona eura, a procjenjuju da će izgradnja naselja trajati 18 do 20 mjeseci.

On je istakao da će tržištu u Crnoj Gori u sklopu Zain parka u Zagoriču, ponuditi nekoliko tipova vila.

Predstavnik studio "Synthesis architecture&design" iz Podgorice, koja je uradila idejno rješenje kompleksa, Miloš Laković istakao je da će kompleks imati preko pet hiljada kvadrata, zelenilo, sadržaje za rekreaciju.

"Kompleks će biti na lokaciji, koja je nekoliko minuta od centra grada. Ulaz će biti kontrolisan, postojaće služba obezbjeđenja", kazao je Laković.

"Zain", inače kompanija omanske porodice Moos Al Raisi, kupila je državno zemljište od 9.696 metara kvadratnih u Zagoriču za 752.201 euro, u aprilu 2017. godine.

Dobili su saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje kompleksa (stambene zgrade, trg...), a koji je uradio "Studio Synthesis architecture&design" iz Podgorice.

Predstavnici kompanije ranije su zatražili od Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i da obračunaju naknadu za komunalno opremanje zemljišta za izgradnju kompleksa na zemljištu u Zagoriču.

Vlada je na sjednici 29. decembra 2016. dala saglasnost za prodaju zemljišta u Zagoriču.

Izvršni direktor firme, prema Centralnom registru privrednih subjekata, je Miloš Milošević, a osnivači su članovi porodice Al Raisi sa 49 odsto uloga, Moosa Mohamed Abudullah Moosa, a 51 procenat Mish ‘Al Mohamed Abudullah Moosa.

Sjedište je u Ulici 4. jula na Tuškom putu u Podgorici.

Bonus video: