Predstavnici Opštine Herceg Novi uručili đacima poklon-udžbenike

Predsjednik opštine Katić je pozdravio đake i njihove roditelje, želeći im srećan početak školovanja i mnogo uspjeha
199 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2018. 13:39h

Opština Herceg Novi je ove godine obezbijedila komplete udžbenika za 1.054 đaka prva tri razreda sve četiri osnovne škole u gradu. Učenike su knjige dočekale u učionicama prvog dana škole, saopšteno je iz lokalne uprave.

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević prisustvovali su priredbi dobrodošlice đaka prvaka u Osnovnoj školi „Dašo Pavičić“, u koju je ove godine upisan najveći broj prvačića – 150. Oni su potom prvacima podijelili komplete udžbenika, rasporede časova i naljepnice. Predsjednik Katić je pozdravio đake i njihove roditelje, želeći im srećan početak školovanja i mnogo uspjeha.

Prvake Osnovne škole „Ilija Kišić“ u Zelenici, njih 36, pozdravili su menadžer Opštine Dragan Šimrak i odbornik u Skupštini opštine Boris Seferović. Čestitali su početak školske godine učenicima, direktoru, učiteljima i roditeljima, te izrazili zadovoljstvo što je lokalna uprava pomogla velikom broju roditelja da djecu pripreme za školu i obezbijedila đacima prva tri razreda najbolji mogući poklon.

Prijemu za 69 prvaka u Osnovnoj školi „Milan Vuković“ prisustvovali su sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić i načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić, koji su im i podijelili udžbenike.

U školu „Orjenski bataljon“ u Bijeloj danas je krenulo 82 prvaka. Za njih je uprava škole pripremila program dobrodošlice, kojem su u ime Opštine prisustvovali odbornici lokalnog parlamenta Tamara Vujović i Boris Seferović.

Pored udžbenika, prvaci škole „Orjenski bataljon“ su dobili školski pribor i blokove kao zajednički poklon mjesnih zajednica Baošići, Đenovići, Bijela i Kamenari, čiji su predstavnici takođe danas bili gosti škole.

Opština Herceg Novi je ove godine obezbijedila komplete udžbenika za ukupno 1.054 učenika prva tri razreda osnovnih škola „Dašo Pavičić“, „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“ i „Orjenski bataljon“ – 337 u prvom razredu, 334 u drugom razredu i 383 u trećem razredu. Takođe, Opština je obezbijedila kompletan đački pribor za učenike iz porodica sa lošijim materijalnim stanjem.

Galerija

Bonus video: