Predstavnici škole "Sergije Stanić" posjetili Ren

Školu su u Renu predstavljali direktor škole, profesori usluživanja, kuvarstva i turizma i profesorica francuskog jezika
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 17:16h

Na inicijativu "Montenegro Beton" organizacije JU Srednja stručna škola "Sergije Stanić" dogovorila je i realizovala posjetu Francuskoj – gradu Renu.

Posjeta je sadržavala obilazak Turističke škole u Renu, posjetu Višoj ugostiteljskoj školi u Dinardu, privatnoj školi "Familija" i gimnaziji u Renu. Sve je to realizovano u vremenu od 12. do 21. januara.

JU Srednja stručna škola "Sergije Stanić" izuzetnu pažnju poklanja edukaciji kadrova koji izvode nastavu, putem seminara koje organizuju "GTZ" i "Cultur contakt" i druge međunarodne institucije. Već je realizovano i nekoliko studijskih putovanja čiji je cilj bio upoznavanje sa iskustvima drugih, mnogo većih i razvijenijih škola u okruženju.

Sa takvom orijentacijom škola je ušla i u 2012. godinu.

Školu su u Renu predstavljali direktor škole, profesori usluživanja, kuvarstva i turizma i profesorica francuskog jezika.

Tokom posjete realizovani su zacrtani ciljevi koji se tiču stručnog usavršavanja, razmjene nastavnika i učenika, razmjena iskustava sa srodnim školama i zbližavanje dviju kultura.

"U toku sedmodnevnog boravka predstavnici škole su imali priliku da prate rad školskih radionica, posjete časove kuvarstva, usluživanja i turizma kao i da razgovaraju sa PP službom i upravama škola o načinu organizovanja praktične nastave i životu u školi uopšte", saopštio je Zoran Klikovac, direktor JU Srednja stručna škola "Sergije Stanić".

Klikovac je kazao i da će saradnja sa Francuzima biti nastavljena već ovog ljeta.

"Dogovorena je uzvratna posjeta za april 2012. godine, kada će u Podgorici biti potpisan protokol o saradnji i precizirani datumi za dolazak nastavnika na stručno usavršavanje i detalji razmjene učenika", dodao je Klikovac.

Predstavnici škole su od strane domaćina upoznati sa istorijatom grada Rena i regije Bretanja.

Bonus video: