Preduzetništvo i informacione tehnologije: Od ideje do biznisa

Nakon predavanja održana je radionica u toku koje su timovi učenika razrađivali ideje i iste prezentoval
50 pregleda 0 komentar(a)
Preduzetništvo i informacione tehnologije Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Preduzetništvo i informacione tehnologije Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 10.02.2014. 19:28h

NVO „Zeleni tranzistor“ i Mozilla zajednica u Crnoj Gori organizovali su danas predavanje i radionicu na temu „Preduzetništvo i informacione tehnologije“.

Predavanju, koje je organizovano u Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću, pored učenika trećeg i četvrtog razreda te vaspitno-obrazovne ustanove prisustvovali su i njihovi vršnjaci iz Gimnazije i Ekonomske škole.

„Cilj projekta je da inspiriše mlade da u svakodnevnim situacijama iskoriste biznis priliku. Vjerujemo da sa jednostavnim rješenjima i upotrebnom tehnologijom možemo da stvorimo velike stvari, da napravimo bolju svakidašnjicu i unaprijedimo je i da stvorimo novac“, kazao je srednjoškolac Rajko Orman, osnivač „Zelenog tranzistora“ i predstavnik Mozilla zajednice u Crnoj Gori.

Slavko Bojović, direktor Srednje stručne škole, kazao je da preduzetništvo pruža učenicima mogućnost da se razvijaju i primjenjuju svoju kreativnost u raznovrsnim ekonomskim i socijalnim kontekstima.

„Cilj preduzetništva je promovisanje ispravnog izbora karijere, podizanje nivoa obrazovanja iz oblasti biznisa, izgrađivanje preduzetničkog duha kod učenika i stvaranje ambijenta međusobnog povjerenja kroz stilski metod rada“, kazao je Bojović.

Predavači su bili Predrag Lešić, izvršni direktor „doMEn“-a, Nataša Đukanović direktorka marketinga u „doMenu“ i Vladimir Vulić, asistent na Ekonomskom fakultetu, svi osnivači tima „Digitalizuj.me“.

Nakon predavanja održana je radionica u toku koje su timovi učenika razrađivali ideje i iste prezentovali.

Predavanju su prisustvovali prestavnici Centra za stručno obrazovanje Sandra Brkanović i Srđan Obradović. Sa preduzetništvom i informacionim tehnologija imaće priliku da se upoznaju i učenici u Baru.

Bonus video: