Preko 400 klijenata prošlo tretman

Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša kazao je da su u Glavnom gradu kada su osnovali ustanovu znali da je njihova misija da pokušaju da spasu živote, onih, koji su svjesno ili nesvjesno ušli u nemilosrdni svijet zavisnosti
3 komentar(a)
Kakaricka gora jubilej, Foto: Boris Pejović
Kakaricka gora jubilej, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.09.2016. 12:07h

Za osam godina od početka rada Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori preko 400 klijenata i klijentkinja je prošlo tretman.

“To govori o značaju naše ustanove i doprinosu, koji daje u borbi protiv bolesti zavisnosti. Zaposleni svakodnevno ulažu napor da za klijente i klijentkinje obezbijede kvalitetan sadržaj”, istakao je direktor ustanove na Kakarickoj gori Aleksandar Radinović, na svečanosti povodom osam godina rada.

On je kazao da je trenutno 50 klijenata na tretmanu u toj ustanovi.

“Od toga je 29 na rezidencijalnom, a 21 na nerezidencijalnom tretmanu. Bolest zavisnosti, koja u svijetu poprima sve veće razmjere, zahtijeva kompleksan i nadasve stručan pristup, što mi u okviru ove institucije pokušavamo da obezbijedimo”, kazao je Radinović.

On se zahvalio svima na podršci, posebno kolegama i zaposlelnima u ustanovi, koji svakodnevno ulažu napore da obezbijede kvalitetnu uslugu, ali i da rade na unapređenju.

“Oni svojim entuzijazmom i profesionalnim odnosom doprinose da ova ustanova bude prepoznata, kao dobar temelj i sigurna mjesto za one koji sebi žele da obezbijede početak novog života”, istakao je Radinović.

Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša kazao je da su u Glavnom gradu kada su osnovali ustanovu znali da je njihova misija da pokušaju da spasu živote, onih, koji su svjesno ili nesvjesno ušli u nemilosrdni svijet zavisnosti.

“Ako pogledamo podatke da je u proteklih osam godina preko 400 klijenata prošlo kroz ovu instituciju, da su mnogi od njih uspješni akteri društvene zajednice, govori o tome da smo na pravom putu”, kazao je Mugoša.

On je uputio apel svim nadležnim resornim državnim institucijama, privatnim kompanijama, da pomognu ustanovi.

“Jer sam siguran da nema boljeg primjera društveno odgovornog poslovanja, od toga da se pomogne ovoj instituciji, da svi zajedno mnogo više ulažemo. Glavni grad će to raditi i narednih godina, a nadam se da ćemo narednih godina izdvajati i više od 700.000 eura, ali i pored toga, potrebna je pomoć i ostalih društvenih subjekata”, istakao je Mugoša.

Bonus video: