Preminuo profesor Pravnog fakulteta Slavko Lukić

Lukić je objavio je 10 knjiga i oko 60 članaka i rasprava. Poznatije knjige: "Samoupravno sporazumijevanje", "Ustavnost i vladavina prava", "Evropski federalizam", "Komentar ustava RCG 1992", "Od kraha Druge do kraja Treće Jugoslavije", "Dvočlani federalizam i ravnopravnost", "Ustavni i državni (dis) kontinuitet"
624 pregleda 31 komentar(a)
Slavko Lukić, Foto: Savo Prelević
Slavko Lukić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.12.2015. 08:39h

Profesor Pravnog fakulteta Slavko Lukić iznenada je preminuo juče u Podgorici, u 62. godini, javlja portal RTCG.

Lukić je magistrirao i doktorirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, na političko-pravnom smjeru, pod mentorstvom profesora J. Đorđevića. Bio je redovni profesor Ustavnog prava i šef Politicko-pravne katedre, član Međunarodnog udruženja za ustavno pravo (IACL), Predsjedništva Jugoslovenskog udruženja za ustavno pravo i predsjednik Crnogorskog udruženja konstitucionalista.

Bio je član Odbora za pravne nauke CANU i izdavačkih savjeta brojnih časopisa. Saradnik Instituta za federalizam u Fribourgu, LSE u Londonu i Institiuta za uporedno pravo u Bolonji. Učesnik svih svjetskih kongresa IACL, sa nacionalnim referatom.

Predmet užeg interesovanja su mu bile oblast federalizma, vladavine prava, ustavnog sudstva i ustavne istorije Crne Gore.

Objavio je 10 knjiga i oko 60 članaka i rasprava. Poznatije knjige: "Samoupravno sporazumijevanje", "Ustavnost i vladavina prava", "Evropski federalizam", "Komentar ustava RCG 1992", "Od kraha Druge do kraja Treće Jugoslavije", "Dvočlani federalizam i ravnopravnost", "Ustavni i državni (dis) kontinuitet".

Sahrana profesora Lukića biće održana sjutra u 15 časova na podgoričkom groblju Čepurci.

Bonus video: