Prevara: Ne uzvraćajte na pozive sa nepoznatih brojeva iz inostranstva

Iako su se redakciji na ovu pojavu žalili korisnici sva tri mobilna operatera u Telenoru i M:telu tvrde da nijesu dobili pritužbe svojih korisnika
675 pregleda 16 komentar(a)
mobilni telefon, Foto: Shutterstock
mobilni telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.07.2013. 12:25h

Ne okrećite nepoznate brojeve koji vam se pojave kao propušteni poziv na telefonu i ne odgovorajte na SMS poruke sa takvih nepozantih brojeva!

To je upozorenje koje ovih dana i od službe infromacija i od mobilnih operatera dobijaju građani koji ovih dana dobijaju pozive - “zvrckanje” sa “dugačkih” nepoznatih brojeva telefona.

Riječ je o prevari gdje vas neko “zvrcne”, tek toliko da to telefon registruje kao propušten poziv, vi pozovete da vidite ko vas je zvao i na kraju mjeseca u formi telefonskog računa stiže paprena naplata radoznalosti.

Redakciju je zvalo više građana žaleći se na ovaj problem. Za jedan od brojeva u službi za infromacije rečeno nam je da je riječ o pozivnom broju za Kongo i da nipošto ne okrećemo taj broj ako ne želimo debelo da platimo. Riječ je o broju +243115507173.

Iako su se redakciji na ovu pojavu žalili korisnici sva tri mobilna operatera u Telenoru i M:telu tvrde da nijesu dobili pritužbe svojih korisnika. U Crnogorskom telekomu kažu da je na njihovom sajtu na vidnom mjestu od prošle godine iskatnuto upozorenje o mogućim zloupotrebama preko propuštenog poziva.

“Čim se utvrdi da sa nekog broja postoje pokušaji zloupotrebe, u Telekomu se u najkraćem roku blokiraju pozivi prema tim brojevima. Korisnicima savjetujemo da nikada ne odgovaraju na pozive koji dolaze sa neobičnih brojeva i ukazuju na neku, nepoznatu, stranu destinaciju, kao i da odmah prijave takve pozive Službi za korisnike”, kažu u Telekomu.

Bonus video: