Prevencija koronavirusa: Evo kako da aktivirate usluge E-zdravlja

Pristup portalu je moguć putem web adrese www.ezdravlje.me ili odgovarajuće mobilne aplikacije
6424 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U cilju preventivnih mjera u vezi sa koronavirusom, iz Fonda za zdravstveno osiguranje apeluju na korisnike da koriste portal fonda eZdravlje.me i elektronske servise eZakazivanje za zakazivanja pregleda kod svog izabranog doktora, i posebno servis eNaručivanje radi obezbjeđivanja terapije koju koriste bez odlaska kod ljekara.

Pristup portalu je moguć putem web adrese www.ezdravlje.me ili odgovarajuće mobilne aplikacije (eZdravlje.me). Prijava se obavlja ukucavanjem broja zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice) i PIN koda.

Kako dobijate pin kod?

Da biste pristupili elektronskim servisima, neophodno je da se obratite svom izabranom doktoru ili nadležnoj područnoj jedinici/filijali Fonda, kako biste dobili odgovarajući PIN kod. Uz lozinku (PIN), svaki osiguranik dobija osnovne informacije o načinu pristupa Portalu.

Za maloljetnog osiguranika, odnosno osiguranika lišenog poslovne sposobnosti lozinku (PIN) može preuzeti njegov zakonski zastupnik ili staralac (roditelj,...). Za osobe ženskog pola koje imaju dva izabrana doktora (izabranog doktora za odrasle i izabranog doktora za žene) lozinku (PIN) dodjeljuje jedan od ovih izabranih doktora ili službenik Fonda u područnoj jedinici/filijali Fonda i jedinstvena je za sve elektronske servise.

Bonus video: