Prevoznici sa sjevera prijete blokadom puta ako im Vlada ne pomogne

"Blokiraćemo magistralu u ljetnjoj turističkoj sezoni, tako da gospoda s juga vide koliko im je značajan sjever Crne Gore"
1 komentar(a)
saobraćaj, Foto: Savo Prelević
saobraćaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2012. 12:01h

Prevoznici iz sjevernih opština Crne Gore će, nezadovoljni naplatom takse na granici sa Kosovom, blokirati magistralni put prema jugu države, ukoliko Vlada ne bude ispunila njihove zahtjeve.Predstavnici bjelopoljske nevladine organizacije (NVO) Euromost, najavili su da će pozvati i ostale građane sjeverne regije da sa prevoznicima blokiraju magistralni put u ljetnjoj turističkoj sezoni, ukoliko Vlada ne počne da rješava nihov problem, ali i da ih ravnopravno tretira."Blokiraćemo magistralu u ljetnjoj turističkoj sezoni, tako da gospoda s juga vide koliko im je značajan sjever Crne Gore", poručili su iz Euromosta.Oni smatraju da vlast u Crnoj Gori stanovništvo na sjeveru tretira kao "građane četvrtog reda", što potvrđuje primjer naplate granične takse prevoznicima iz Rožaja, Berana i Bijelog Polja. U Euromostu tvrde da zahtjeve prevoznika do sada niko nije saslušao, već da ih zastrašuju pozivima na informativni razgovor u rožajski Centar bezbjednosti."Kada su im radnici sa juga blokirali ulicu, nijesu ih zvali na informativni razgovor, već su im ispunili zahtjeve. Ako misle da će nas na ovaj način zastrašiti, poručujemo im da im to neće uspjeti", kazali su iz Euromosta.

Jedinstveni u borbi za pravaPredstavnici te NVO podsjetili su da veliki broj porodica na sjeveru živi baveći se prevozom ili trgovinom, zbog čega će biti jedinstveni u borbi za svoja prava. Oni tvrde i da je premijer Igor Lukšić više puta bio pozivan da obiđe opštine na sjeveru, ali da on to ignoriše. "Možda će doći vrijeme kada nas Lukšić više neće ignorisati. Za njega je izgleda jedino bitan jug države i Kombinat aluminijuma (KAP), dok se sjever zapostavlja", poručili su iz Euromosta.

Iz Euromosta su podsjetili i da bez prospiritetnog sjevera neće biti ni razvijenog juga

Bonus video: