Prevoznik "Blue line" ne poštuje red vožnje, pa se Bokelji snalaze za prevoz

Pretpostavljajući da se autobus pokvario ili da kasni zbog gužve u saobraćaju do Kotora je stigao drugim autobusom koji nije gradski prevoz
692 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 08:03h

Čitalac reporter iz Kostanjice ukazuje na problem koji mještani ovog malog primorskog mjesta u opštini Kotor imaju sa gradskim saobraćajem.

Iako je na opštinskom tenderu linija Kotor-Kostanjica-Kotor pripala prevozniku "Blue line" koji se dostavio red vožnje i cijenovnik, posljednjih dana putnici su primjetili da gradski prevoz ne saobraća po redu vožnje.

"Da li su te tvrdnje mještana Kostanjice mojih komšija tačne u to sam se i sam uvjerio dok sam čekao gradski prevoz koji je po redu vožnje trebao da krene iz Kostanjice u 09.15h dočekalo me je neprijatno iznenađenje. Autobusa nije bilo", kaže čitalac reporter.

Pretpostavljajući da se autobus pokvario ili da kasni zbog gužve u saobraćaju do Kotora je stigao drugim autobusom koji nije gradski prevoz.

Po povratku kući ljubazni vozač mu je rekao da autobus za Kostanjicu ima tek u 12.15h, da on ide samo do Risna, a na tablu koja mu stoji u autobusu piše Kotor-Kostanjica-Kotori red vožnje na svakih sat vremena, dodaje on, sumnjajući da u poslijepodnevnim časovima autobus do Kostanjice i ne dolazi.

"Ovaj primjer pokazuje da prevoznik koji je dobio liniju na tenderu ne poštuje red vožnje i samim tim uskraćuje prevoz za građane Kostanjice u sred turističke sezone. Ako me sad neko od turista pita kad ima gradski prevoz za Kotor ja mu samo mogu reći da gradskog prevoza ima na svakih nekoliko sati", kaže čitalac reporter.

Savjetuje putnike da ako imaju auto mogu poći do Kotora, a "ako ne stoj' tu, đe si došao".

Galerija

Bonus video: