Prezentacija stipendija za master i doktorske studije u Turskoj

Stipendija obuhvata mjesečnu novčanu naknadu, zdravstveno osiguranje, smještaj u domu, učenje turskog jezika i putne troškove
256 pregleda 2 komentar(a)
Turska zastava, Foto: Shutterstock
Turska zastava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.03.2014. 16:05h

Ambasada Republike Turske, sa Univerzitetom Crne Gore, organizuje prezentaciju stipendija za master i doktorske studije u Turskoj 2014-2015, koja će biti održana 25. marta u 11 časova u Rektoratu.

Na prezentaciji će govoriti ambassador Turske Mehmet Nijazi Tanilir i predstavnici turske ambasade.

Vlada Republike Turske poziva uspješne studente da, u okviru velikih mogućnosti koje pruža stipendija, nastave svoje postdiplomske i doktorske studije na najboljim univerzitetima u Turskoj.

Studenti mogu izabrati političke nauke, međunarodne odnose, pravo, inžinjerstvo, islamske nauke, poljoprivredu, ekonomiju, novinarstvo, istoriju, sociologiju, arhitekturu, književnost i još mnogo drugih smjerova.

Krajnji rok za prijavu je 31. mart, a mogu se prijaviti kandidati koji su završili fakultet ili studenti koji su na posljednjoj godini studija (Bachelor).

Stipendija obuhvata mjesečnu novčanu naknadu, zdravstveno osiguranje, smještaj u domu, učenje turskog jezika i putne troškove.

Bonus video: