Pridružite se akciji i pomognite Osnovnoj školi "Vlado Milić"

Građanska akcija će se organizovati u petak, 23. septembra, sa početkom u 12 časova, u dvorištu škole, u Donjoj Gorici
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2011. 11:19h

Inicijativa mladih za ljudska prava, NVO “Grin home” i Savjet roditelja Osnovne škole “Vlado Milić” pozvali su građane na akciju pomoći toj školi.

Građanska akcija će se organizovati u petak, 23. septembra, sa početkom u 12 časova, u dvorištu škole, u Donjoj Gorici.

Među pokretačima akcije su i TV Vijesti i novina i portal Vijesti koji će donirati školskoj biblioteci OŠ "Vlado Milić" preko dvije stotine knjiga i enciklopedija.

Akciji se pridružila i Hipo Alpe Adria banka, kao i Alfa centar iz Nikšića, fAKT, Fudbalski klub Budućnost, EWMI, ADP Zid kao i brojne druge nevladine organizacije.

I mi ne želimo da radimo tuđi posao, već samo da budemo i na ovaj način, društveno korisni i pomognemo najmlađima da sto ranije steknu svijest o zajedničkom dobru, volontarizmu i filantropiji.

"Svjesni činjenice da mnoge škole u Podgorici i Crnoj Gori nisu u dobrom stanju pokrećemo ovu akciju koja je samo jedna u nizu društveno odgovornih akcija Vijesti. Sasvim je jasno da su Vlada i Ministarstvo prosvjete kao i same uprave skola prave adrese na koje zaposleni u školama treba da se obrate ukoliko nemaju dovoljno sredstava za rad. I mi ne želimo da radimo tuđi posao, već samo da budemo i na ovaj način, društveno korisni i pomognemo najmlađima da sto ranije steknu svijest o zajedničkom dobru, volontarizmu i filantropiji koji su, na žalost, duboko zapostavljeni u našem društvu kao i o potrebi da našu životnu sredinu čuvamo i štitimo", kazala je Marijana Bojanić, urednica u TV Vijesti

U okviru akcije će se organizovati sređivanje i čišćenje školskog dvorišta, uručivanje tehničke opreme, knjiga za biblioteku, kontejnera za školsko igralište, i druge aktivnosti a sve u culju stvaranja uslova za bolju nastavu i ugodniji boravak osnovaca u školi.

“Pozivamo sve institucije-medije, NVO, partije, sindikat i sve građane da se u mjeri svojih mogućnosti uključe u akciju donacijom ili svojim radom i omoguće stvaranje boljih uslova za učenike OŠ “Vlado Milić” u Donjoj Gorici”, apelovali su iz tih organizacija.

Svi zainteresovani građani mogu se javiti Savjetu roditelja te škole na brojeve telefona 069/467-000 i 067/678-976 u cilju koordinisanja akcije.

Bonus video: