Prihvatilištu za životinje u Piperima priznanje za najbolje turističko-izletničko mjesto

Fokus stavljaju na omladinu i djecu koja, kako navode, sve više provode vremena bez kontakta sa priprodom i životinjam.
2142 pregleda 0 komentar(a)
Iz prihvatilišta, Foto: Prihvatilište
Iz prihvatilišta, Foto: Prihvatilište

Prihvatilište za životinje u Piperima dobilo je nagradu za najbolje turističko-izletničko mjesto za 2019.

Iz Prihvatilišta, u okviru kojeg radi i zoološki park, kazali su da im je velika čast da ih Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice prepozna kao najbolje.

Navode da imaju 51 vrstu životinja koji posjeduje svu potrebnu dokumentaciju o porijeklu i načinu kako su dospjele u park. Istakli su da u Piperima imaju i prihvatilište za oporavak životinja čiji je cilj prihvat, pregled, rehabilitacija, priprema za puštanje u prirodu ili premještanje u druge centre.

"Sem pomoći koja se pruža životinjama, među djelatnostima ovog udruženja spada i sprečavanje nehumanih odnosa prema životinjama, oporavak povrijeđenih životinja i vraćanje u prirodu ili udomljavanje, podizanje mladunčadi koji su bez roditelja", navode iz Prihavtilišta.

Prihvatilište
Cilj prihvat, pregled, rehabilitacija, priprema za puštanje u prirodu(Foto: Prihvatilište)

Dodaju da fokus stavljaju na omladinu i djecu koja sve više provode vremena bez kontakta sa priprodom i životinjam.

"Skoro da životinje gledaju samo na ekranu, nažalost tržni centri i igraonice su česta mjesta gdje djeca provode svoje vrijeme, a ne ono žto je izvor cijelog čovjecanstva, a to su životinje i priroda, djeca su nam sve više okružena strujnim kolima i objektima, pa to utiče loše na mentalno zdrav razvoj naše djece."

Bonus video: