Prijem za tivatske geronto domaćice: U penziju ispratili Miru Vuksanović

Geronto domaćice su, istakla je sekretarka Ognjanović, servis koji ima utemeljenje u tradiciji Tivta
957 pregleda 0 komentar(a)
Sa prijema, Foto: Opština Tivat
Sa prijema, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac i sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović organizovali su prijem za geronto domaćice, povodom odlaska u penziju geronto domaćice Mire Vuksanović.

Uručujući poklon Opštine, Kusovac je istakao da je Vuksanovićeva prva geronto domaćica koju Opština Tivat ispraća u penziju.

„Ovo je lijep i svečan povod, i mi danas ovdje imamo ne ispraćaj u penziju već ispraćaj u početak trećeg doba. Taj životni period treba da bude najljepše doba, treba da bude mirno i spokojno, i da čovjek izgradi neke navike koje ranije nije uspijevao“, rekao je gradonačelnik.

Geronto domaćice su, istakla je sekretarka Ognjanović, servis koji ima utemeljenje u tradiciji Tivta.

„O vašem radu nismo nikada čuli ništa osim riječi hvale i zahvalnosti. Mnogo ljudi ste dočekali i vodili računa da sve bude po pravilu a da opet postoji senzitivnost koja je veoma bitno u radu sa ljudima u starijem dobu. U ime svih građana Tivta, zahvaljujemo na velikom i humanom radu koji često nije bio uvijek adekvatno nagrađen“, istakla je Ognjanović.

Prema riječima Duška Božovića, koordinatora projekta „Pomoć i njega u kući“ i sekretara OO Crvenog krsta Tivta, zadovoljstvo je raditi sa geronto domaćicama koje svakodnevno pomažu i vode brigu o šezdesetak bolesnih ili samih sugrađana najstarije dobi.

„Moram da istaknem i da u posljednje vrijeme Opština Tivat na pravi način gleda na sve naše aktivnosti, što ranije nije uvijek bilo tako“, ocijenio je Božović.

Vuksanović se zahvalila na prijemu i poželjela geronto domaćicama još više uspjeha u dalje radu.

Bonus video: