Prijestonica: Dječje igralište oštećeno za manje od nedjelju dana

Uz oštećenja na mobilijaru, kako se navodi, polomljen je koš namijenjen djeci do 14 godina
1203 pregleda 0 komentar(a)
Polomljeni koš, Foto: Prijestonica Cetinje
Polomljeni koš, Foto: Prijestonica Cetinje

Novo dječje igralište u Njegoševom parku na Cetinju, u koje je uloženo 20 hiljada eura, devastirano je za manje od sedam dana.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, snimci sa nadzornih kamera su izuzeti i biće dostavljeni Odjeljenju bezbjednosti Cetinje, kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali.

Uz oštećenja na mobilijaru, kako se navodi, polomljen je koš namijenjen djeci do 14 godina.

Iz Prijestonice Cetinje apeluju na roditelje i staratelje, koji dovode djecu na igralište, da povedu računa o bezbjednosti djece, dok koš ne bude demontiran i odnesen na popravku. Očekuje se, kako su kazali, da će to biti učinjeno već u toku vikenda.

"Bez obzira na brojne pohvale koje su upućene Prijestonici Cetinje zbog igrališta i velikog broja djece koja se tamo okupljaju, lokalna uprava svakodnevno dobija zahtjeve roditelja da nađe način da se prostori u gradu namijenjeni djeci zaštite od vandalizma, ali i onih koji su godinama prerasli dječja igrališta. Nerijetke su situacije da ljuljaške, klackalice, tobogane na dječjim igralištima, umjesto mališana, koriste stariji tinejdžeri ili odrasle osobe", navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan će, kako se navodi, inicirati donošenje pravilnika o zaštiti dječjih igrališta u Prijestonici, koji bi trebalo da obezbijedi normativni okvir ne samo za zaštitu igrališta, već i za bezbjednost djece koja ih koriste.

"Prijestonica Cetinje nastaviće da gradi, rekonstruiše i obnavlja dječja igrališta, kao što je to činila i do sada, bez obzira na neodgovorne pojedinice koji iz obijesti uništavaju javno dobro. Narednih dana počeće popravka postojećeg i postavljanje novog mobilijara na starom dječjem igralištu u Njegoševom parku, koje se nalazi preko puta teniskog terena", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: